Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
«Χλιαρή» υποδοχή στο αναπτυξιακό - Διαφωνίες για το χρέος στο EWG

«Χλιαρή» ήταν η υποδοχή του ολιστικού αναπτυξιακού πλάνου της κυβέρνησης κατά το χθεσινοβραδινό δείπνο των 19 εκπροσώπων των Κρατών Μελών της ευρωζώνης, που στο πλαίσιο του EWG, ασχολήθηκε με το ελληνικό ζήτημα, ενόψει και του Εurogroup της Σόφιας. 

Την ίδια ώρα παραμένουν σε τεχνικό επίπεδο και οι διαφωνίες για την μέθοδο και πολύ περισσότερο για την αιρεσιμότητα της 2ης φάσης ελάφρυνσης του χρέους, καθώς πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φοβούνται υπαναχώρηση της Ελλάδας μετά την 20ή Αυγούστου. 

Συγκεκριμένα, πέραν του ότι το ελληνικό αναπτυξιακό πλάνο δεν ήταν αρκούντως λεπτομερές στα δημόσια οικονομικά και δεν έδινε την απαραίτητη πολιτική προτεραιότητα στις εξαγωγές, οι κυβερνήσεις φοβούνται τον ελληνικό εκλογικό κύκλο και επιθυμούν να δώσουν στην ελληνική πλευρά κίνητρο να μην ξηλώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις. 

 
Παρατείνεται μέχρι και τις 5 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων έτους 2017

 

Παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, η εμπρόθεσμη υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών της ΑΓΓΔΕ ΠΟΛ. 1022/2014, που αφορούν στο ημερολογιακό έτος 2017, λαμβάνοντας υπόψιν τεχνικές δυσχέρειες, που εντοπίστηκαν κατά την υποβολή των καταστάσεων τις τελευταίες ημέρες

 
Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν εντατικοποιηθεί

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη το πρωί στην Ουάσινγκτον.

«Είπαμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα στην Ελλάδα με όρους. Εξαρτάται από δύο πτυχές, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και το χρέος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η τεχνική εργασία και οι συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους έχουν ενταθεί και εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μειώνει αξιόπιστα το χρέος της Ελλάδας. Έτσι αυτή η προσπάθεια εντείνεται».

 

 
Η Κίνα μπορεί να πετύχει με το πετρο-γουάν εκεί που απέτυχε ο Καντάφι

Σκοτώνοντας το δολάριο στην αγορά πετρελαίου

  Ο Μουαμάρ Καντάφι ήθελε να καταστρέψει την κυριαρχία του ξένου κεφαλαίου στη Μέση Ανατολή, εισάγοντας το χρυσό δηνάριο, αλλά απέτυχε. Η Κίνα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα της βιομηχανίας αναφέρει το Russia Today.

 
Η «περίεργη αυτονομία» της ΑΑΔΕ

Η Αρχή λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, υπό τις «διαταγές» μόνο των δανειστών

 

 
Σελίδα 19 από 998