Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Νέα «Βόμβα» Σόιμπλε

Βασικό για την Ελλάδα δεν είναι η ρύθμιση του χρέους αλλά δήθεν οι μεταρρυθμίσεις.

Αναπάντητο έμεινε στο τέλος της χθεσινής ημέρα το ερώτημα –τίτλος του συνεδρίου του Economist στην Φρανκφούρτη, αν δηλαδή η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δανεισμό αφού η μόνη αλλαγή που μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ήταν η πλήρης σύμπλευση του ΕΜΣ με την γραμμή Σόιμπλε.

Στην έκκληση του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και του διοικητή της ΤτΕ κ Γιάννη Στουρνάρα προς τους δανειστές για μια καθαρή λύση στο θέμα τους χρέους τώρα οι απαντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών ήταν ίδιες με αυτές που δόθηκαν και στο Eurogroup του Μαΐου.

 
Παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός κα Αικ. Παπανάτσιου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις» στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, έχει κατατεθεί ήδη τροπολογία που αφορά στην παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων (ν. 4446/2016).

Σύμφωνα με πληροφορίες του κόμβου η παράταση θα είναι αρχικά έως την 31η Ιουλίου 2017


 
ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ"

Το χθεσινό φιάσκο των συνομιλιών στο Eurogroup, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ήταν απολύτως αναμενόμενο, για οποιονδήποτε παρακολουθεί με στοιχειώδη προσοχή τα σχετικά διαμειβόμενα.  Εκτός από τα μισόλογα, τα ευχολόγια, τις αμηχανίες,  την άρνηση θετικών απαντήσεων,  από την ηγεσία της Ευρωζώνης, υπήρχε και η σαφέστατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας (ορθότερα της  ΕΕ), του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλεo οποίος απέκλεισε, ευθαρσώς και εκ των προτέρων,  τη διατήρηση φρούδων ελπίδων. Υπήρχε, όμως, ακόμη και κυρίως  η παγιωμένη άρνηση, από την πλευρά της ΕΕ, να  ικανοποιήσει το μακρόχρονο αίτημα του ΔΝΤ, για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρότι αυτό αποτελούσε προϋπόθεση παραμονής του στο κουαρτέτο, και παρότι αυτή  η παραμονή του αποτελεί διακαή επιθυμία της Γερμανίας.

 

 
Καθαρή λύση ή ρήξη

ΓΙΑ μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι  περιμένει από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου ή από τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα, καθαρές λύσεις.

ΚΑΜΙΑ απόφαση που δεν θα δρομολογεί λύση στο δημόσιο χρέος, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα στις αγορές, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Στην κατεύθυνση αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει πάρει αυστηρές οδηγίες, τις οποίες θα ακολουθήσει κατά γράμμα στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup.

 
ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.

Κοινοποίηση:

  1. 1.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

       
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αίτησης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018

 

 Αξιότιμοι Κύριοι,

 

 
Σελίδα 20 από 916