Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από τα μονομελή πρωτοδικεία με διαδικασία εξπρές θα επικυρώνονται συμφωνίες αναδιάρθρωσης οφειλών, οι οποίες δεν θα έχουν «προβλήματα». Τι θα γίνεται με τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους.

«Μισό βήμα», για την αποφυγή του κινδύνου «μποτιλιαρίσματος» των πολυμελών πρωτοδικείων από υποθέσεις επικύρωσης συμφωνιών αναδιάρθρωσης οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, προτίθεται να πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 
Επιστροφή στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2015 ο πιο σκληροπυρηνικός ακόλουθος του κ. Σόιμπλε στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Π. Κάζιμιρ, είχε δικαιολογήσει τη βάναυση αντιμετώπιση της ελληνικής προσπάθειας απεγκλωβισμού της χώρας από τον μνημονιακό παραλογισμό ως εξής:

Επρεπε να είμαστε σκληροί απέναντι στην Αθήνα
λόγω της Ελληνικής Ανοιξης

Χωρίς περιστολές δήλωνε ότι η θέληση ενός λαού να αποδράσει από τη χρεοδουλοπαροικία έπρεπε να πνιγεί. Η Ελληνική Ανοιξη έπρεπε να κατασταλεί, όπως είχε κατασταλεί η Ανοιξη της Πράγας.

 

 
Οι γαλλικές εκλογές προκαλούν φόβο στη Γερμανία

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είναι ο υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές που προτιμά το Βερολίνο, το οποίο φοβάται άλλο ένα πλήγμα μετά το Brexit. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας LesEchos στο Βερολίνο, Thibaut Madelin, στη Γερμανία, η οποία θεωρεί τον εαυτό της νησίδα σταθερότητας, οι γαλλικές εκλογές προκαλούν φόβο παρόμοιο με την έκβαση αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Η LesEchos εκτιμά ότι μετά το Brexit, την εκλογή Ντόναλντ Τραμπ και την οριακή νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, το Βερολίνο προσδοκά στο να μην βγουν ενισχυμένοι στον πρώτο γύρο της Κυριακής ούτε η Μαρίν Λεπέν, ούτε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

 

 
Πρόστιμα 157 εκατ. δολαρίων στην Deutsche Bank

Το ποσό των 157 εκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) συμφώνησε να καταβάλει η Deutsche Bank για πρόστιμα, τα οποία αφορούν παραβάσεις των κανόνων αναφορικά με τη χειραγώγηση συναλλάγματος και συναλλαγές για δικό της λογαριασμό, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει με διχασμό

Ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προειδοποιεί για τον κίνδυνο διχασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας του αυξανόμενου λαϊκισμού, τονίζοντας ότι μόνο η περαιτέρω ευρωπαϊκή ενσωμάτωση μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία αυτή.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Ρουμπινί επεσήμανε ότι η ψήφος υπέρ του Brexit μόλις τώρα έχει αρχίσει να έχει επιπτώσεις στη βρετανική οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής το Brexit δεν έχει επηρεάσει την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, τον περιορισμό των πολιτικών λιτότητας και την αντισυμβατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατάφερε να βελτιώσει την οικονομία της ευρωζώνης.

 
Σελίδα 20 από 905