Επικαιρότητα
Ε.Ε: Ενιαίο σύστημα φορολόγησης των εταιρειών για όλα τα κράτη- μέλη

Tη φορολόγηση των επιχειρήσεων στη χώρα, στην οποία πραγματοποιούν τα κέρδη τους, με βάση ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα, ζητάει με γνωμοδότησή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 Πιο συγκεκριμένα, το εναρμονισμένο σύστημα θα βασίζεται στη χρήση των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων των ψηφιακών επιχειρήσεων για τον υπολογισμό του φόρου που αναλογεί στην καθεμία από αυτές.

 Ο στόχος της συγκεκριμένης κίνησης

 Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις θα υπολογίζουν κέρδη και ζημίες τυχόν θυγατρικών που διατηρούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο φόρος,  ο οποίος θα προκύπτει, θα κατανέμεται ανάμεσα στα κράτη μέλη, ανάλογα με τη χώρα, στην οποία δημιουργήθηκαν τα κέρδη. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρόταση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποσκοπεί στην εξάλειψη της πρακτικής αρκετών επιχειρήσεων, - η οποία παρατηρείται και στην Ελλάδα να εξελίσσεται με μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία χρόνια -, να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα σε κράτη - μέλη με ευνοϊκούς φορολογικούς συντελεστές.

 

 
Πού είναι η σοσιαλδημοκρατία την ώρα της κρίσης;

Την ώρα που ο καπιταλισμός γνωρίζει τη σοβαρότερη κρίση του από τη δεκαετία του ’30, τα μεγαλύτερα κόμματα της κεντροαριστεράς μοιάζουν άφωνα, αμήχανα. Στην καλύτερη περίπτωση, προθυμοποιούνται να διορθώσουν το σύστημα. Συχνότερα, προσπαθούν να αποδείξουν την υπευθυνότητά τους προτείνοντας και αυτά μια νεοφιλελεύθερη εκκαθάριση. Πόσο χρόνο ακόμα μπορεί να κρατήσει το πολιτικό αυτό παιχνίδι, ενώ η κοινωνική οργή φουσκώνει;

 
Η υποκρισία της Ε.Ε. στη φορολογία τσακίζει κόκαλα

Η κοροϊδία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων προς τους φορολογούμενους πολίτες τους πάει σύννεφο. Παρά το μπαράζ των αποκαλύψεων των τελευταίων ετών για τη σκανδαλώδη ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των πολυεθνικών εταιρειών από τα κράτη-μέλη, παρά τα γενναία πρόστιμα της Κομισιόν σε επιχειρηματικούς κολοσσούς που ευνοήθηκαν από αυτήν, όπως η Apple, παρά τις -αμφιλεγόμενες- μαύρες και γκρίζες λίστες των φορολογικών παραδείσων, παρά την αυστηρότερη νομοθεσία, οι μυστικές ευνοϊκές φορολογικές συμφωνίες των κυβερνήσεων της Ε.Ε. με τις επιχειρήσεις -που επιτρέπουν στις τελευταίες να φοροαποφεύγουν- όχι μόνο δεν έσβησαν αλλά αντίθετα πληθαίνουν.

Τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα- προκαλούν σοκ, αφού έδειξαν ότι ο αριθμός των μυστικών μονομερών φορολογικών συμφωνιών ευρωπαϊκών κρατών με τις επιχειρήσεις εκτοξεύτηκε το 2016 κατά 64% σε σχέση με το 2015.

 
BofA: Πιθανή η δημιουργία μικρής bad bank στην Ελλάδα

Στην πιθανότητα δημιουργία μίας μικρής bad bank στην Ελλάδα αναφέρεται σε νέα της έκθεση η Bank of America Merrill Lynch, μετά το νέο σχέδιο που ανακοίνωσε η Κομισιόν για την διαχείριση των NPEs στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, ο κίνδυνος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών είναι ακόμη υπαρκτός.

 

 
Αυτή είναι η πρώτη απόφαση εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη 691.392 ευρώ

Επτά μήνες μετά την ενεργοποίηση του μέτρου και η πρώτη οριστική απόφαση ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών είναι γεγονός.

Πρόκειται για υπόθεση δικηγορικής εταιρείας με χρέη προς το ΚΕΑΟ και λοιπους πιστωτές συνολικούς ύψους 691.392,55 ευρώ.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, που φέρνει στο φως την υπόθεση, η σύμβαση αναδιάρθρωσης οφειλών οριστικοποιήθηκε στις 22.1.2018 και προσφάτως κατατέθηκε αίτηση επικύρωσης της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για να μπορέσει να αναρτηθεί στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στην απόφαση, επισημαίνεται πως η αποπληρωμή ποσού ύψους 191.905,08 ευρώ από τη συγκεκριμένη εταιρεία στο ΚΕΑΟ θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 541