Επικαιρότητα
Κάτω τα χέρια από τους λογαριασμούς των πολιτών!

Ούτε οι… ληστές δεν συμπεριφέρονται με τόσο βάναυσο, προκλητικό και εγκληματικό τρόπο, απέναντι στα θύματά τους…

ΕΠΙ 30 ή 40 χρόνια, οι φορολογούμενοι είχαν μάθει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία, αλλά με κάποια «λάσκα»… Δηλαδή χρώσταγες 5 ή 10.000 ευρώ, πήγαινες στον έφορο και του έλεγες, «Κύριε έφορε, έχω πρόβλημα χρωστάω στην εφορία και δεν μου δίνουν φορολογική ενημερότητα, για να πάρω ένα δάνειο που το έχει ανάγκη η επιχείρησή μου, ή να ανοίξω μια πίστωση και να φέρω κάποιο ανταλλακτικό για τη βιοτεχνία μου… Και ο έφορος, όταν έβλεπε πώς απέναντί του είχε έναν έντιμο άνθρωπο, με πρόσκαιρα προβλήματα του έλεγε: Δώσε 500 ευρώ προκαταβολή και τ΄ άλλα στα κάνω 10 ή 15 δόσεις και έτσι το πρόβλημα λυνόταν.

 
Αποκαλυπτική έρευνα για τις Start-up επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Πώς χρηματοδοτούνται

Σε αποταμιεύσεις, οικογένεια και φίλους στρέφεται η πλειοψηφία των υποψηφίων επιχειρηματιών της Ελλάδας για να χρηματοδοτήσουν την ιδέα τους, καθώς οι τράπεζες παραμένουν ως επί το πλείστον «κλειστές» για επιχειρηματικά δάνεια, σύμφωνα με έρευνα της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το θέμα της έρευνας ήταν η «Χαρτογράφηση των Επιχειρηματικών Αναγκών των Ελληνικών υφιστάμενων & υπό σύσταση Start-up επιχειρήσεων». Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη το διάστημα από 21 Οκτωβρίου 2016 έως 25 Νοεμβρίου 2016. Από το σύνολο των 128 συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που συλλέχθηκαν, τα 65 ερωτηματολόγια σχετίζονταν με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και τα 63 ερωτηματολόγια αφορούσαν σε υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της έρευνας:

 
Στις 30 Ιουνίου 2017 αντί στις 13 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία σύμφωνα με τροπολογία.

Νέα τρίμηνη παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2017 για την ηλεκτρονική υποβολή Πόθεν Έσχες του έτους 2016 (χρήση 2015), δίνει τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.

Με την προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ επί της προσφυγής πέντε δικαστικών ενώσεων που έκαναν λόγο για «διαβλητό σύστημα», η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων, εξέπνεε στις 13 Απριλίου.

 

 
Είκοσι ένα εκατομμύρια Ιταλοί χρωστούν στο Δημόσιο

Είκοσι ένα εκατομμύρια πολίτες χρωστούν στο ιταλικό δημόσιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας είσπραξης φόρων Equitalia, ο Ερνέστο Ρουφίνι, σύμφωνα με τον οποίο πάνω από το 60% των οφειλετών χρωστά στο ιταλικό κράτος ποσά που δεν ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ.

 
ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;

 H χλιαρή στράτευση των διανοουμένων ή η αποστράτευση τους οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως ως κάτοχοι του πολιτισμικού κεφαλαίου και άρα κατέχοντες μια θέση στο πεδίο της εξουσίας αποτελούν τμήμα της κυριάρχων έστω και αν μεταξύ των κυριάρχων είναι κυριαρχούμενοι...

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 490