Επικαιρότητα
Λαγκάρντ: Nα μειωθεί το γερμανικό πλεόνασμα για να περιορισθούν οι ανισότητες…

Tην ανάγκη να μειωθεί το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας τόνισε η γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθούσε στον περιορισμό των ανισοτήτων παγκοσμίως.

“Η Γερμανία δεν είναι νησί. Αλλάζει, τόσο λόγω του δημογραφικού αλλά και λόγω της μετανάστευσης και τα παλιά εργαλεία δεν είναι οπωσδήποτε τα πιο κατάλληλα για να την οδηγήσουν στο μέλλον”, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέδριο που συνδιοργάνωσε στην Φρανκφούρτη το ΔΝΤ με την Bundesbank.

 
Παιχνίδι νέου τύπου της Γερμανίας με την Ελλάδα!

Η Γερμανία και η κα Μέρκελ συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους της, βάζοντας εδώ και μήνες σε εφαρμογή την νέα στρατηγική της, που φαίνεται πως έχει απώτερο σκοπό την επιβολή των γερμανικών θέσεων στα φλέγοντα θέματα: από το Brexit και τις ενστάσεις των Ιρλανδών, μέχρι την ελληνική μεταμνημονιακή περίοδο.

 

 
Η θλιβερή ελληνική τραγωδία

Οι ευθύνες μίας κυβέρνησης όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις είναι μεν μεγάλες, αλλά εκείνες των Πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερες – αφού ουσιαστικά αυτοί αποφασίζουν σε τελική ανάλυση, είτε με την ενεργητική στάση τους (διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, εξεγέρσεις), είτε με την παθητική (συλλογική αποχαύνωση και αδιαφορία).

 
Πώς οι πολυεθνικές λαδώνουν νόμιμα τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πριν λίγες ώρες η Transparency International EU δημοσίευσε την έκθεση της σχετικά με τα ποσά που κερδίζουν οι «ταλαίπωροι» ευρωβουλευτές μας. Εκτός του βασικού μισθού τους, που ανέρχεται στα 13.000 ευρωπουλάκια (10.000-12.000 καθαρά),συμπληρώνουν το μισθό τους και από άλλες πηγές (εταιρείες, λόμπι, παρεμβάσεις στο ευρωκοινοβούλιο..κλπ.).

Πρώτος στη λίστα ο Ιταλός Ranato Soru, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του ομίλου Tiscali με εισόδημα μεταξύ 1.547.500 και 1.565.035 εκατ. ευρώ, δεύτερος ο Λιθουανός συντηρητικός Antanas Guoga (τουλάχιστον 1,35 εκατ. ευρώ, ως παίκτης πόκερ και επιχειρηματίας), τρίτος ο πολύ γνωστός αρχηγός των Φιλελευθέρων στο Κοινοβούλιο, το αγαπημένο παιδί των φιλελέ, ο Βέλγος Guy Verhofstadt, με τουλάχιστον 920.614 έως 1,42 εκατ. ευρώ, ως διευθυντής της βελγικής εταιρείας διαχείρισης Sofina και μια σειράς άλλων…κλπ. κλπ.

Στην 15η θέση βλέπουμε κάποιον Kostas Chrysogonos με εισόδημα από 240.096-660.000 χιλ. ευρώ. Σε αντίθεση με τους κανόνες του αμερικανικού Κογκρέσου, τίποτα δεν εμποδίζει τους ευρωβουλευτές να στρογγυλέψουν το μηνιάτικο τους αρκεί να το δηλώνουν. Και μαντέψτε τι; Ακόμη και αν δεν το δηλώσουν ή το δηλώσουν λάθος, δεν επιβάλλεται καμία ποινή.

 

 
Ως τις 26 Ιουλίου οι τροποποιητικές δηλώσεις των συνταξιούχων.

Προθεσμία ως τις 26 Ιουλίου, η παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, έχουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου προκειμένου να προβούν χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις σε τροποποιητική δήλωση, όπως υπενθυμίζει η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για χιλιάδες φορολογούμενους – συνταξιούχους που αν και είχαν σπεύσει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εγκαίρως, τελικώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε κάνει λάθος στις βεβαιώσεις αποδοχών τους με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να προβούν σε τροποποίηση τους.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 559