Επικαιρότητα
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΩΛΟΥΝ ΦΘΗΝΑ ΣΤΑ FUNDS ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Οι τράπεζες πωλούν τα κόκκινα δάνεια στα Funds μέχρι και με 3% της αξίας των δανείων, αλλά απαγορεύεται να καλέσουν τον Έλληνα οφειλέτη και να του προτείνουν το ίδιο, όπως γίνεται σε άλλα κράτη. Γιατί γίνεται αυτό; αφού ούτε το κράτος, ούτε το δημόσιο χρέος εξυπηρετούνται με αυτή τη λογική; 

 
Επιμένει σε δίκη για τους έξι του ΤΑΙΠΕΔ ο εισαγγελέας

Να παραπέμψει σε δίκη τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της «μη επωφελούς αξιοποίησης» 28 ακινήτων του Δημοσίου προτείνει ο εισαγγελέας στο Συμβούλιο Εφετών. Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2013-2014 και αφορά έξι κατηγορούμενους.

Ο εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός, που παρέλαβε για δεύτερη φορά προς γνωμοδότηση τη δικογραφία για την υπόθεση, κρίνει ότι πρέπει να δικαστούν για κακουργηματική απιστία.

 

 
“Όχι” στον Σόρος

Με ένα συντριπτικό “όχι”, οι Ούγγροι απέρριψαν το “σχέδιο Σόρος”, που θέλει, ένα εκατομμύριο μετανάστες να εγκατασταθούν στην Ευρώπη ετησίως, την κατάργηση του φράχτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της Ουγγαρίας και την κατανομή των μεταναστών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, βάσει των υποχρεωτικών ποσοστώσεων. Βεβαίως αυτό ονομάζεται σχέδιο Σόρος από την Βουδαπέστη.

 

 
Ο ανοιχτός λογαριασμός των γερμανικών αποζημιώσεων

Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων εστιάζει η Süddeutsche Zeitung με αφορμή το φετινό ιστορικό βιβλίο δύο Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της γερμανικής ευθύνης για καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες.

«Αθήνα και Βερολίνο: Ανοιχτός λογαριασμός, ανοιχτές πληγές», είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος στο site της εφημερίδας του Μονάχου, όπου σχολιάζεται το περιεχόμενο του βιβλίου που συνέγραψαν ο εκδότης και ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροτ και ο πολιτικός επιστήμονας και εκδότης Χάρτμουτ Ρίμπνερ.

 
Πόθεν έσχες δικαστικών μόνο... «υφ’ όρον»

Η πρωτοφανής και επιθετική αντίδραση του προέδρου του ΣτΕ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή τη διατύπωση της άποψης του Στ. Κοντονή για τις συνεχείς δικαστικές αντιδράσεις και τα εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου για την υποβολή πλήρους ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες» των δικαστών, αλλά και την κριτική του για την ανεξήγητα μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης βουλεύματος στη ζοφερή υπόθεση με τους στημένους αγώνες, δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η Δικαιοσύνη μπορεί να θεωρείται το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών αλλά η πεισματική επιμονή των λειτουργών της Θέμιδος στην αυτοεξαίρεσή τους από κανόνες και νόμους που αφορούν την ισονομία και την πλήρη διαφάνεια εντείνει πολλές και εύλογες ανησυχίες.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 525