Επικαιρότητα
Από σήμερα τα ειδοποιητήρια στον Ε.Φ.Κ.Α. 03/2017

 

Μέχρι τις 12 Μαΐου θα πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές του Ε.Φ.Κ.Α. σύμφωνα με τον Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. Αθανάσιο Μπακαλέξη.

 

 
Τι ακριβώς ψήφισαν οι Γάλλοι;

Ο Μακρόν κέρδισε το 23,75% των ψήφων, ενώ η αντίπαλός του Λεπέν κέρδισε 21,53%, σύμφωνα με το Reuters. Ο Ρεπουμπλικάνος Φρανσουά Φιγιόν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος της αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν κέρδισαν 19,91% και 19,64% αντίστοιχα. Ενώ ο υποψήφιος του άλλοτε κραταιού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Μπενουά Χαμόν συγκέντρωσε μόλις το 6,35% των ψήφων. Το υπόλοιπο 8,82% των ψήφων μοιράστηκαν οι υπόλοιποι 6 υποψήφιοι για την Γαλλική προεδρεία.


 
110.000 πολίτες ζητούν δικαίωμα εξαγοράς δανείων έναντι των funds

Να νομοθετηθεί το δικαίωμα προτεραιότητας των Ελλήνων στην εξαγορά των δανείων τους έναντι των funds ζητούν 110.000 και πλέον πολίτες. Το «μαχαίρι και το καρπούζι», μάλιστα, βρίσκεται αποκλειστικά στα… χέρια της κυβέρνησης, αφού καμία μνημονιακή δέσμευση δεν εμποδίζει την υλοποίηση αυτής της έκκλησης.

Αλλωστε, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα στον άξονα 3: «Καθιέρωση θεσμών άμεσης δημοκρατίας», επισημαίνεται η δυνατότητα διεκδίκησης νομοθετικής πρωτοβουλίας από τους ίδιους τους πολίτες, εφόσον συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές (άρθρα 44 και 73). 

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση αναγνωρίζει και δίνει αξία στα αιτήματα που προέρχονται από ένα σεβαστό αριθμό πολιτών. Κατ’ επέκταση, ανταποκρινόμενη θετικά στην παραπάνω έκκληση, δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο από το να επιβεβαιώσει, εμπράκτως, τη θέσης της.

 
Επιδρομή κατασχέσεων λογαριασμών, σπιτιών, επιχειρήσεων

Ξεσάλωσε η υπο γερμανικό έλγχο Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εξαπολύοντας πογκρόμ 20.000 κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε μικρούς και μεγάλους οφειλέτες μόνο μέσα στο μήνα Φεβρουάριο τρέχοντος.Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού τα χρέη φουσκώνουν συνεχώς, σκαρφαλώνοντας ήδη στα 2,619 δις ευρώ! Πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εισοδήματα γενικότερα έχουν ψαλιδιστεί πάνω από το μισό, ενώ η φοροεπιδρομή γιγαντώθηκε και οι δανειακές υποχρεώσεις για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια παρέμειναν σταθερές η πολλπλασιάστηκαν λόγω επιβαρύνσεων για καθυστερήσεις πληρωμών.

 

 
Αποκοίμισαν οι ξένοι την πλουτοκρατία του τόπου και τώρα πάνε να τους φάνε τις περιουσίες τους

Οι μεγάλες όμως περιουσίες έχουν γίνει και από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Άρα κάποιο κομμάτι τους ανήκει στο λαό και δεν θα πρέπει να αφήσουμε τους ξένους να μας το φάνε…

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 14 από 494