Επικαιρότητα
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Κοινοποίηση:

  1. 1.Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
  2. 2.Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
  3. 3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ:  Αιτήματα σχετικά με τις Συγκεντρωτικές Καταστάσεις

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σήμερα 31/03/2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών 2016 (ΜΥΦ)

 
Όλα ήταν στημένα

Μας έφαγαν τα λεφτά στο χρηματιστήριο και τώρα θέλουν να μας φάνε και τις περιουσίες

ΔΕΝ είναι μόνο το γεγονός, ότι από τότε, που με τα τοκογλυφικά δάνειά τους, μας βούλιαξαν οι ξένοι και στη συνέχεια επί ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, προσπαθούν, οι… ΑΛΜΠΑΝΗΔΕΣ πολιτικοί και οικονομολόγοι, της Ευρώπης και της Αμερικής να μας σώσουν, ξεπατώνοντάς μας στην άγρια φορολογία και με φοβερές περικοπές μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να κλείνουν τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις μας, η μία μετά την άλλη και να γεμίσει ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο ανέργους, είναι και κάτι ακόμα σπουδαιότερο, που έχει συμβεί σε αυτό τον έρμο τόπο…

 

 
Σύνταξη στα 70!

Στο συνέδριο του Economist βρέθηκε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, εισηγούμενος μέτρα-σοκ στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, εμφανίστηκε λάβρος κατά της κοινωνικής ασφάλισης και εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος, και μεταξύ άλλων πρότεινε μέτρα-σοκ, όπως αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, αλλά και υιοθέτηση μέτρων που περιλαμβάνουν την παράταση του εργασιακού βίου και την αύξηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας.

 

 
«Ό,τι και να γίνει, έχω νικήσει τον θάνατο»

Για τα πολιτικά και τα κοινωνικά θέματα που προασπίζεται με το καινούργιο βιβλίο του «Μονόλογοι στο λυκαυγές» (μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός) μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε χθες στο σπίτι του στην Ακρόπολη ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο μουσικοσυνθέτης εστίασε σε τρία σημεία που αποτελούν και τα θεμελιώδη πολιτικά κεφάλαια του βιβλίου του.

Το πρώτο είναι η πρόταση την οποία έχει διατυπώσει να κηρύξει η Ελλάδα ουδετερότητα σε ό,τι αφορά την παρουσία της στο διεθνές περιβάλλον: «Η μακραίωνη πορεία της χώρας, από τα χρόνια των Βαυαρών, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που εγκατέστησαν και καθιέρωσαν μια ξενόδουλη πολιτική τάξη, μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή και την τωρινή περίοδο, έχει αποδείξει ότι οι ξένοι θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, εποφθαλμιώντας τον τεράστιο φυσικό μας πλούτο.

 

 
Παράταση προθεσμίας υποβολής Α.Π.Δ στις νέες κατηγορίες ασφαλισμένων στον Ε.Φ.Κ.Α.

(τ. Τ.Σ.Α.Υ., τ. Ε.Τ.Α.Π.- Μ.Μ.Ε. και ασφαλισμένοι με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών)

        
Η Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. κατανοώντας τη διαδικασία προσαρμογής στο  νέο τρόπο ασφάλισης, για τους υπαγομένους στο τ. Τ.Σ.Α.Υ., τ. Ε.Τ.Α.Π.- Μ.Μ.Ε. και τους ασφαλισμένους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, (σχετ. Εγκ. 18/2017, 19/2017 και 17/2017 αντίστοιχα), αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.), μισθολογικής περιόδου 1/2017 και της αντίστοιχης καταβολής των εισφορών, ΜΟΝΟ για τους εν λόγω ασφαλισμένους, έως την Παρασκευή 7/4/2017.

Επίσης, για τους εργοδότες που απασχολούν Δικηγόρους με έμμισθη εντολή, παρατείνει την προθεσμία υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικών περιόδων 1/2017 και 2/2017, καθώς και την αντίστοιχη καταβολή των εισφορών, έως 28/4/2017.  

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 15 από 490