Επικαιρότητα
Στο μικροσκόπιο της εφορίας όσοι νοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb

Στο μάτι των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του υπουργείου Τουρισμού και τη της Οικονομικής Αστυνομία μπαίνουν οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας π.χ. Airbnb.Με στόχο να εντοπιστούν όσοι κρύβουν τα εισοδήματα που εισπράττουν από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, συστήνονται μεικτά συνεργεία ελέγχου ενώ παράλληλα θα διενεργούνται εκτεταμένες διασταυρώσεις προκειμένου να λαμβάνονται τα στοιχεία των μισθώσεων και να επιβάλλεται ο σχετικός φόρος. Για οποιαδήποτε παράβαση ή παράλειψη των σχετικών υποχρεώσεων θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ.

 Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δηλώσουν για τα ακίνητα που εκμισθώνουν στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού. Όλες οι συμβάσεις που συνάπτονται από την 1.1.2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν.

 

 
Σε ποια περίπτωση θα μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019

Οι ελληνικές αρχές μπορεί να χρειαστεί να επισπεύσουν κατά έναν χρόνο την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων που είχαν συμφωνηθεί να ισχύσουν από το 2020 για το 2019 (η μείωση του αφορολόγητου ορίου), αν από κοινού ΔΝΤ και ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρήσουν ότι ο στόχος επίτευξης 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019 δεν θα είναι εφικτός.

Αυτό προβλέπει το προσχέδιο της Έκθεσης Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φέρνει στην δημοσιότητα σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.

 

 
Ανασφάλιστος στο ΕΦΚΑ, αν και πληρώνει 23.870 ευρώ τον χρόνο!

Πως γίνεται να έχει πληρώσει κάποιος 23.870 ευρώ στον ΕΦΚΑ και να μην έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Στην Ελλάδα γίνεται! Διαβάστε πως γίνεται να πληρώνονται από τον κόπο σας δύο συνταξιούχοι και την ίδια ώρα να μην έχετε το δικαίωμα να πάρετε με τα δικά σας χρήματα ούτε μία ασπιρίνη.

 
DIW: Εξέταση ελάφρυνσης χρέους των χωρών του νότου

To γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου, του οποίου προΐσταται ο άτυπος σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ Μάρτσελ Φράτσερ, τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

«Θα πρέπει να εξεταστεί επίσης συγκεκριμένα και το θέμα της ελάφρυνσης χρέους ώστε να μεγαλώσει το περιθώριο κινήσεων των κυβερνήσεων», αναφέρει έγγραφό του, το οποίο περιήλθε στη γνώση της εφημερίδας «Berliner Morgenpost».

 

 
Σε κλίμα '92 η Θεσσαλονίκη εν όψει συλλαλητηρίου

Σε ρυθμούς 1992 κινείται η Θεσσαλονίκη καθώς στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία λευκού Πύργου με αίτημα να μη συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 16 από 534