Επικαιρότητα
Η φορολογία «πνίγει» τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.

H κυβέρνηση πέτυχε μέσω της αύξησης των φόρων σε τόσο υψηλά επίπεδα που "στραγγαλίζουν" τις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της.

Αυτό επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο: «η φορολογία "πνίγει" τις προοπτικές της Ελλάδας».

Μετά τις τελευταίες αυξήσεις φόρων, η Ελλάδα παρουσιάζει είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές σε διάφορες κατηγορίες, όπως το 29% στον εταιρικό τζίρο και το 24% όσον αφορά το ΦΠΑ.

Τα φυσικά πρόσωπα καταβάλλουν φόρο εισοδήματος μέχρι 45%, συν επιπλέον "εισφορά αλληλεγγύης" μέχρι 10%.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες καταβάλλουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης μέχρι 27% των μισθών τους.

 
Oι ΜΚΟ δεν βοήθησαν τους Έλληνες πυρόπληκτους.

Είναι αλήθεια πως οι ΜΚΟ που τρέχουν για τους «λαθροεισβολείς» δεν βοήθησαν τους Έλληνες πυρόπληκτους;

Στο λογαριασμό Twitter «Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ«, σε βίντεο και δημοσιεύματα, είδαμε τον ισχυρισμό πως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που βοηθούν τους «λαθροεισβολείς» δεν βοήθησαν καθόλου τους πυρόπληκτους της Αττικής.

 
ΔΝΤ: Παραμένουν τα ερωτηματικά για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του χρέους

Τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επιβεβαίωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ωστόσο, εξακολουθεί να θέτει ερωτηματικά για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του δημόσιου χρέους.

Κατά την αποψινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τα στελέχη του ΔΝΤ επιβεβαίωσαν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, χάρη και στα νέα μέτρα ελάφρυνσης έως το 2032.

Remaining Time-0:04

Fullscreen

Unmute

Ωστόσο, επανέλαβαν τις πάγιες ενστάσεις για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του δημόσιου χρέους, δηλαδή για την περίοδο μετά το 2032. Πάντως, διαβεβαίωσαν ότι η συνεργασία ΔΝΤ - Ευρωζώνης θα συνεχιστεί καθ’ όλη την περίοδο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

 

 
Στην Κίνα καταφεύγει η Τουρκία και έχει δανειστεί 3,6 δισ.

 Την ώρα που η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται και οι σχέσεις της γειτονικής μας χώρας Άγκυρας με τις ΗΠΑ κλυδωνίζονται, η Άγκυρα προσφεύγει στο Πεκίνο για να δανειστεί.

Μέσω twitter ανακοίνωσε ο Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομίας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, το δάνειο ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει από την Κίνα, προκειμένου να διανεμηθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σε κρατικά ιδρύματα και σε τράπεζες για επενδύσεις στην ενέργεια και συγκοινωνιακά έργα.

 
H συνεχής εκπαίδευση Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 022/2018

Συνεχής εκπαίδευση Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 16 από 564