Επικαιρότητα
Προστασία από τα τεκμήρια για φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση

Προστασία από τα τεκμήρια θα έχουν και για τα εισοδήματα του 2017, που θα δηλωθούν φέτος, φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, όπως άνεργοι, φοιτητές, νοικοκυρές κ.ά.

Η σχετική ρύθμιση που ίσχυε για τα εισοδήματα του 2016, επεκτείνεται και για τα εισοδήματα του 2017 με διάταξη στο νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. 


 
Η Ανάσταση του Έθνους δεν θα προέλθει αποκλειστικά από το παραμύθι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Οι εθνικές απειλές έχουν αυξηθεί και από τα Βαλκάνια και κυρίως από τους επικίνδυνους, ισχυρούς και θρασείς Τούρκους, που δεν σκαμπάζουν από ευρωπαϊκή ένωση και ευρωπαικούς θεσμούς, ούτε βέβαια τους φοβούνται και τους σέβονται, καθώς μόνο οι αφελείς και οι αδαείς δεν έχουν καταλάβει πλέον, ότι τα συμφέροντα της ΕΕ συμπίπτουν μόνο με τα Γερμανικά.


Τα 15 δις τον χρόνο, που δίνουμε σε 
τόκους στους Γερμανούς, αποδείχτηκε ότι δεν μας εξασφαλίζουν καμία προστασία.
Θα πρέπει να δώσουμε πάλι μερικά δις για εξοπλισμούς για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να αναζητήσουμε πιο δυνατούς συμμάχους για προστασία.
Το πασιφιστικό παραμύθι των φιλελεύθερων έλαβε τέλος, ότι τάχα μου η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα μας προστατεύει και η οικονομική ανάπτυξη και η μείωση του χρέους, θα εξασφαλίζει τα σύνορα μας.

 
Καμιά χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να επιβιώσει

με τις εξοντωτικές αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα

Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταία για πιθανή ελέφρυνση τους χρέους μέσα από διαδικασίες επιμήκυνσης, μείωσης των επιτοκίων και σύνδεσή του με την ανάπτυξη. Τέτοιες ρυθμίσεις, αν ποτέ γίνουν, θα μοιάζουν με χορήγηση ασπιρίνης σε βαρειά ασθενούντα. Η μόνη λύση για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, είναι το γενναίο κούρεμα του χρέους σε επίπεδα της τάξης του 70% όπως έγινε και με τα τεράστια αιματοβαμένα χρέη της Γερμανίας και η σύνδεση του υπολοίπου 30% με την ανάπτυξη.

 

 
Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην ΕΕ.

Oταν ο Ρομπ Γουέινραϊτ ανέλαβε το 2009 επικεφαλής της Europol αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα, τις λεγόμενες «μαύρες τρύπες», όπως αποκαλούνται τα μαζικά κενά ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε θέματα που εκτείνονται από την τρομοκρατία έως το ξέπλυμα χρήματος.

Ως απερχόμενος σήμερα και στον απολογισμό της θητείας του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας στη Χάγη, δηλώνει ότι είδε μεγάλη βελτίωση στην ασφάλεια της ΕΕ αλλά όχι και στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος.

 
Φράτσερ: Το ελληνικό χρέος χρειάζεται «κούρεμα»

Είναι σαφές σε όλους ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται "κούρεμα" -το χρέος είναι πολύ υψηλό και δεν είναι βιώσιμο», τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος, Μάρτσελ Φράτσερ, διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα σε συνέντευξή του στους Financial Times.

  «Δεν μπορεί να έχει τέτοιο ύψος χρέους, πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο για την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει -αφού βγει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τώρα, τον Αύγουστο- να συνεχίσει και να προσελκύσει επενδύσεις», προσθέτει ο Γερμανός οικονομολόγος.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 16 από 547