Επικαιρότητα
Στα χρόνια των εφιαλτικών μνημονίων οι Έλληνες...

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας που ζει ο Ελληνικός λαός

Tην τραγωδία ενός ολόκληρου λαού περιγράφει με στοιχεία και αριθμούς η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος. Η καταστροφή που προκάλεσαν στην οικονομία και την κοινωνία τα εφιαλτικά μνημόνια δεν έχει προηγούμενο.

Οι Έλληνες έχασαν την περιουσία τους, αναγκάστηκαν να περιορίσουν κατά 30,8 την αγορά σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να κόψουν το ψωμί και το γάλα. Η ανθρωπιστική κρίση δεν έχει προηγούμενο και αποτυπώνεται με στοιχεία στην έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, την οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσουν ούτε οι δανειστές, ούτε οι ντόπιοι γκαουλάιτερ της τρόικας, που διαφήμιζαν τη χρησιμότητα των μνημονίων. Τέτοια καταστροφή δεν είχε συντελεστεί ούτε σε εμπόλεμες περιόδους και κανείς ακόμα δεν γνωρίζει ποιες άλλες συμφορές περιμένουν ένα λαό που αποφάσισαν να τον γονατίσουν και να τον λεηλατήσουν! Τα στοιχεία ομολογούν το έγκλημα που συντελέστηκε. Ακόμα και τους πρώτους μήνες του 2017 καταγράφεται νέα πτώση πωλήσεων σε ψωμί και γάλα, που είναι τα βασικότερα είδη διατροφής.

 

 
Την εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών επαγγελματιών από τα POS ζητά το Ο.Ε.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αθήνα, 19-07-2017  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 
«Οι Γερμανοί συσσωρεύουν κέρδη σε βάρος της Ελλάδας»

Εκδήλωση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, στον κινηματογράφο Δεξαμενή στο Κολωνάκι, το βράδυ της Δευτέρας, με τον επιστημονικό συντονιστή της Επιτροπής Ερίκ Τουσέν να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως η Γερμανία, η κυβέρνησή της και οι μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις συσσωρεύουν κέρδη σε βάρος της Ελλάδας. Αιτιολογώντας την παραπάνω δήλωσή του, ο κ. Τουσέν ανέφερε πως στο γερμανικό κοινοβούλιο δόθηκαν επίσημα στοιχεία για τα κέρδη που αποκόμισε η Γερμανία από τον δανεισμό της Ελλάδας, το ύψος των οποίων αγγίζει μόνο το 2010 τα 400 εκατομμύρια, ενώ το Βερολίνο κέρδισε 1 δισ. ευρώ από τίτλους που αποκόμισε από την ΕΚΤ.

 

 
Οι προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό

Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα τουλάχιστον η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι επιχειρήσεις θα καταθέσουν τις αιτήσεις προκειμένου να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

 

Οι τράπεζες προετοιμάζονται για την ενεργοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που τον θεωρούν τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση και το πιο εξυγιαντικό μέτρο των τελευταίων ετών.

Το θετικό του μέτρου είναι ότι συμπεριλαμβάνει σχεδόν κάθε είδους οφειλές – από τις «κλασικές», δηλαδή σε Εφορία, Ταμεία, δήμους, μέχρι χρέη από ακάλυπτες επιταγές και εταιρείες που έχουν κατεβάσει τα ρολά.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά όλες τις βιώσιμες επιχειρήσεις (μικρές, μεσαίες και μεγάλες) οι οποίες θέλουν να διευθετήσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα καθώς και τις ατομικές επιχειρήσεις, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα με εμπορική / πτωχευτική ιδιότητα.

 

 

 
Η απάτη με το χρέος

Δεν  είναι μόνον η Γερμανία που κέρδισε έναν σκασμό λεφτά σε βάρος της χώρας μας από τα ομόλογα (κάπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung) , έρχονται τώρα στοιχεία που δείχνουν ότι και οι φίλοι των Γερμανών οι Αυστριακοί, κονόμησαν σε βάρος μας.  Τα λεγόμενα  προγράμματα βοήθειας προς την Ελλάδα, ήταν η σωτηρία των γαλλικών και των γερμανικών τραπεζών. Και σαν να μην έφτανε αυτό στην συνέχεια οι τράπεζες πολλών ευρωπαϊκών χωρών κέρδισαν  δισεκατομμύρια από τις αγοραπωλησίες των ελληνικών ομολόγων. Έρχονται τώρα μετά τις γερμανικές και οι αυστριακές εφημερίδες να αποκαλύψουν ότι  η Αυστρία κέρδισε από τη «βοήθεια»  προς την Ελλάδα, συνολικά  240 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 111,44 εκατομμύρια ευρώ μόνον από τόκους για το διμερές δάνειο που είχε παραχωρήσει το 2010 στην Ελλάδα, ύψους 1,56 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 16 από 508