Επικαιρότητα
Τι συμβαίνει με τις κατασχέσεις σε ακατάσχετους λογαριασμούς

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές αναφορές για κατασχέσεις από το Δημόσιο σε λογαριασμούς συνταξιοδοτικούς και ακατάσχετους, στους οποίους υπάρχουν και άλλοι συνδικαιούχοι.

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, το Δημόσιο κατάσχει τα ποσά από τους συγκεκριμένους δηλωμένους ως ακατάσχετους λογαριασμούς, διότι το ακατάσχετο δεν ισχύει για τον συνδικαιούχο ο οποίος έχει οφειλές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάσχεση αφορά σε  όλο το ποσό του κοινού λογαριασμού, ο οποίος είναι ακατάσχετος για τον πρώτο δικαιούχο. Εάν υπάρξει διαμαρτυρία, τότε το Δημόσιο προχωρά σε κατάσχεση του 50% του λογαριασμού.

 

 
«Βόμβα» από την Τσεχία: Όχι στο ευρώ - Το 85% θέλει διατήρηση της κορώνας

Τι κι αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη να επιταχύνουν τη διαδικασία ένταξής τους στο κοινό νόμισμα, δίνοντας, μάλιστα, και κίνητρα για την ενταξιακή του πορεία; Φαίνεται ότι η κρίση του ευρώ και ο τρόπος αντιμετώπισής της έχει «κρυώσει» τους λαούς των χωρών εκτός Ευρωζώνης.

 
ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Επενδύσεις προς όφελος ενός λαού γίνονται μόνο εκεί που υπάρχει κατανάλωση, δηλαδή χρήμα, διαφορετικά οι σχετικές επενδύσεις είναι καθαρή αποικιοκρατία. 

 
Αλλάζει η αγορά του e-banking

Αλλάζει η αγορά του e-banking. καθώς με την ευρωπαϊκή οδηγία PSD2, η οποία προβλέπει απελευθέρωση της αγοράς από τις αρχές του νέου έτους και έτσι οι τράπεζες χάνουν το απόλυτο μονοπώλιο στον κλάδο, αφού εταιρείες Fintech θα διεκδικήσουν κομμάτι της πίτας που μεγαλώνει με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
2.  Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
3.  Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)
        
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής

κατάστασης (πόθεν έσχες) φορολογικού έτους 2016.

κ Υπουργέ

Όπως είναι ήδη γνωστό, κατά την τρέχουσα περίοδο οι υποχρεώσεις των λογιστικών γραφείων είναι ιδιαίτερα αυξημένες(δηλώσεις ΦΠΑ, δηλώσεις στα πλαίσια του νόμου 4446/2016 που  λήγουν την 31/10/2017, υποχρεώσεις από τον ΕΦΚΑ,υποβολή ετήσιων πινάκων απασχολούμενου προσωπικού στο πληροφοριακό σύστημα ΕΓΑΝΗ). Για τον λόγο αυτό,θεωρούμε επιβεβλημένη την παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσεωςφορολογικού έτους 2016, από την 21/10/2017 στις 31/12/2017, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής τους.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                            
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                   

Η Γενική Γραμματέας
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 16 από 519