Επικαιρότητα
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Κοινοποίηση:

  1. 1.Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου
  2. 2.Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή
  3. 3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

 

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π.

 

Κύριε Υπουργέ,

 
Όταν το ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ και....σώζεται η Ελλάδα!

(περί σχεδίου Β,  και ....σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής  για την τιμωρία των ενόχων)

Οι, οπωσδήποτε, αδικαιολόγητα,  καθυστερημένες εκμυστηρεύσεις των δύο ξένων συμβούλων της Κυβέρνησης, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου Β, στα πλαίσια του δημοψηφίσματος του 2015, προκάλεσαν  σωρεία αντιδράσεων. Αυτές, με επιείκεια χαρακτηρίζονται συλλήβδην  ως εξωπραγματικές. Μέσα από αυτές, αποδεικνύεται, περίτρανα και για πολλοστή δυστυχώς φορά, ότι στη χώρα μας έχει απολεστεί η όποιου βαθμού  δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, με βάση τη στοιχειώδη λογική και με γνώμονα  τα εκάστοτε δεδομένα της πραγματικότητας.

 

 

 
Οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές στην χώρα τους!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, οι οικογένειες της Ελλάδας δεν έχουν χρήματα για να κάνουν διακοπές... στην Ελλάδα! 

Οι τιμές, οι οποίες αυξάνονται συνέχεια, αλλά και η αύξηση της προσέλευσης ξένων επισκεπτών, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ζωής στην χώρα, καθιστούν την Ελλάδα ακριβό προορισμό για τους Έλληνες.

Οι υψηλοί φόροι, οι υψηλότερες εισφορές ασφαλείας, η αύξηση των τιμών στα αγαθά και στις υπηρεσίες και οι νέες συνταξιοδοτικές περικοπές, έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος (34,6%). Έτσι, οι διακοπές είναι από τα τελευταία πράγματα στην λίστα των Ελλήνων.

 

 
ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
11 Ιουλίου 2017

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Αρ. Φύλλου 2360

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 32320/1841
Καθορισμός της μεθοδολογίας και των κριτηρίων για τον προσδιορισμό του αριθμού και του ύψους των δόσεων, καθώς και των κριτηρίων για τη διαμόρφωση της ψήφου του Κ.Ε.Α.Ο. κατά τη διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών του N . 4469/2017.

ΟΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχοντας υπόψη:

 
TON ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ 36 ΕΩΣ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Tον Αύγουστο πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή οι δύο νέες ρυθμίσεις ασφαλιστικών οφειλών, που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως γνωστοποίησε, ο αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων υφυπουργός Αναστάσιος Πετρόπουλος.

«Υπάρχουν δύο διαδικασίες, που προβλέπονται. Η μία είναι εκείνη, στην οποία εμπλέκονται και άλλοι φορείς, στους οποίους οφείλουν οι συμπολίτες μας -τράπεζες, φορολογική Αρχή, ιδιώτες […] η άλλη διαδικασία είναι αυτή, που αφορά οφειλές αποκλειστικά στην κοινωνική ασφάλιση, που θα ρυθμιστεί με την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Ήδη προχθές υπέγραψα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρώτη διαδικασία, που θα ενεργοποιηθεί σε σχετική πλατφόρμα από 3 Αυγούστου. Για τη δεύτερη διαδικασία, που αφορά αποκλειστικά την κοινωνική ασφάλιση, είναι μία απλή διαδικασία, για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ (σσ: θα μπορεί να γίνει ρύθμιση) σε 36 δόσεις και για ποσά πάνω από τις 3.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ, μέχρι 120 δόσεις».

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 17 από 508