Επικαιρότητα
Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή στις 21/1 για τη Μακεδονία

Στο πόδι όλη η Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων - Πορείες και συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην υπάρξει σύνθετη ονομασία με το συνθετικό Μακεδονία την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μπροστά από το Λευκό Πύργο

Συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, ψηφίσματα, συλλογές υπογραφών... Το Σκοπιανό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Λευκό Πύργο.

 

 
Φυλάκιση χωρίς εξαγορά για φοροδιαφυγή!

Στη φυλακή, χωρίς εξαγορά ποινής, θα οδηγούνται πλέον όσοι καταδικάζονται για αδικήματα φοροδιαφυγής, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

 
Θα έχουμε εκλογές τον Iούνιο;

Η πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να επιτύχει μία καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 είναι πολύ πιθανό να προσκρούσει στους δανειστές. Είναι δεδομένο πως οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι του ευρωιερατείου μεθοδεύουν παράταση του Μνημονίου με άλλο όνομα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να
φορτώσουν την Ελλάδα με πρόσθετες δεσμεύσεις. 

 
Ηχηρό ινδικό χαστούκι στην PricewaterhouseCoopers

Στη Δύση καταφέρνει και ξεφεύγει διά της γνωστής «μεθόδου της διευθέτησης και του συμβιβασμού», όχι όμως στην Ανατολή.

Ο λόγος για την PricewaterhouseCoopers, μία από τις 4 κορυφαίες εταιρείες ορκωτών λογιστών του κόσμου, που τις προηγούμενες ημέρες εισέπραξε ηχηρό χαστούκι από τις ινδικές αρχές επειδή για χρόνια δεν... έβλεπε τις καραμπινάτες παρατυπίες και απάτες πελάτη της που υποτίθεται ότι έλεγχε.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Ινδίας (SEBI) απαγόρευσε συγκεκριμένα σε όλες τις εταιρείες-μέλη του ομίλου της PwC που δραστηριοποιούνται στην πολυάνθρωπη χώρα να πραγματοποιούν τα επόμενα δύο χρόνια ελέγχους σε εισηγμένες εταιρείες και να εκδίδουν γνωμοδοτήσεις για την οικονομική τους κατάσταση.

 

 
Μια Εθνική Επιτροπή Σοφών για την τελική διαπραγμάτευση

Στις  22 Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2018, η περίφημη 3ηαξιολόγηση από τους δανειστές θα κλείσει θετικά και γύρω στον Μάρτιο-Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το καθεστώς εξόδου από την 3η δανειακή σύμβαση και την οριστική διευθέτηση του χρέους. Είναι η πιο κρίσιμη φάση, γιατί από την 4ηαξιολόγηση θα κριθεί ουσιαστικά το μέλλον της χώρας και η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Δυστυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται αυτή την εθνική διαπραγμάτευση ως υπαρξιακή απειλή γι΄ αυτά και διολισθαίνουν σε ένα ακραίο και βερμπαλιστικό μηδενισμό προκαλώντας σύγχυση στην κοινωνία και στους πολίτες.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 17 από 534