Επικαιρότητα
ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη πως γερμανικός οίκος ανοχής στο Πομέτσι, μια περιοχή στα σύνορα με την Τσεχία, επιδοτήθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο MDR, το ευρωπαϊκό κονδύλι για το άνοιγμα του οίκου ανοχής ήταν 40.000 ευρώ.

Η επιδότηση αφορούσε εργασίες σε μια παλιά πανσιόν ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί ως οίκος ανοχής.

Η Κομισιόν κινητοποίησε την ειδική μονάδα καταπολέμησης της διαφθοράς OLAF, για να διαπιστωθεί αν ενέχονται κοινοτικοί υπάλληλοι στην απάτη.

 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα με σύνδεσή του στο $ των ΗΠΑ

Η μνημονιακή ευρωπαϊκή πορεία δεν πρέπει να θεωρηθεί μονόδρομος, παρά το γεγονός πως κάθε σχετική απόπειρα συζήτησης καλύπτεται από τα ελληνικά ΜΜΕ με τα πλεόν μελανά χρώματαΗ θαυμάσια ιδέα μιας "ευρωπαϊκή πορεία", δυστυχώς εκφυλλίστηκε στην πράξη. Διαβάστε μια πρόταση διεξόδου από την κρίση και τους μηχανισμούς που πρέπει να αναπτυχθούν για τη μετάβαση σε ένα νέο εθνικό νόμισμα

 
«Παράθυρο» για 120 δόσεις σε εφορία και ταμεία για ελεύθερους επαγγελματίες;

Το αργότερο την Τετάρτη μετά το Πάσχα αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, καθώς οι διαδικασίες δρομολογούνται ταχύτατα, αλλά μάλλον δεν θα καταστεί δυνατή η ψήφιση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές.

Στην τελική του μορφή το νομοσχέδιο περιέχει ορισμένες αλλαγές οι οποίες λειτουργούν ευνοϊκά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τις επιχειρήσεις που έχουν το 85% των οφειλών τους σε έναν πιστωτή.

Συγκεκριμένα, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιρούνται από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (καθώς έχουν τη δυνατότητα προσφυγής στο Νόμο Κατσέλη) στην τελευταία εκδοχή του νομοσχεδίου τους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουν αντίστοιχη μεταχείριση, μόνον όμως για τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

 
Ο Σόιμπλε είναι κρυμμένος στη ντουλάπα

Tο σκηνικό δυστυχώς επαναλήφθηκε χθες: όπως και στη προηγούμενη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, η ΝΔ έριξε όλα τα βάρη στην ελληνική κυβέρνηση. Παρότι, ειδικά στη χθεσινή συγκέντρωση, οι ομιλητές όχι μόνο επαίνεσαν την ελληνική πλευρά για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και τα θετικά πρόσημα στην οικονομία, αλλά κατηγόρησαν ευθέως τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καθυστέρηση της αξιολόγησης: το Βερολίνο και το ΔΝΤ.

 
Plan B» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να αποφευχθεί ένας... «καυτός» Ιούλιος

Πίσω από το ένα «βήμα μπρός και δύο πίσω» της αξιολόγησης το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζει ξανά το δικό του δράμα, αφού θα πρέπει να έχει το δικό του παράλληλο σχέδιο για έναν Ιούλιο χωρίς δόση, αλλά και χωρίς πτώχευση, λόγω αθέτησης κάποιας από τις υποχρεώσεις προς τους επίσημους δανειστές.

Προσπαθώντας, λοιπόν, να αποφύγουμε δραματικές καταστάσεις όπως αυτές που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015, η αποταμίευση μέσω της μεταχρονολόγησης πληρωμών έχει αρχίσει έγκαιρα, αφού όπως έχει δείξει η πράξη ουδείς ξέρει πότε θα έρθει η επόμενη δόση.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 17 από 494