Επικαιρότητα
Οι γαλλικές εκλογές προκαλούν φόβο στη Γερμανία

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είναι ο υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές που προτιμά το Βερολίνο, το οποίο φοβάται άλλο ένα πλήγμα μετά το Brexit. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας LesEchos στο Βερολίνο, Thibaut Madelin, στη Γερμανία, η οποία θεωρεί τον εαυτό της νησίδα σταθερότητας, οι γαλλικές εκλογές προκαλούν φόβο παρόμοιο με την έκβαση αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Η LesEchos εκτιμά ότι μετά το Brexit, την εκλογή Ντόναλντ Τραμπ και την οριακή νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, το Βερολίνο προσδοκά στο να μην βγουν ενισχυμένοι στον πρώτο γύρο της Κυριακής ούτε η Μαρίν Λεπέν, ούτε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

 

 
Πρόστιμα 157 εκατ. δολαρίων στην Deutsche Bank

Το ποσό των 157 εκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) συμφώνησε να καταβάλει η Deutsche Bank για πρόστιμα, τα οποία αφορούν παραβάσεις των κανόνων αναφορικά με τη χειραγώγηση συναλλάγματος και συναλλαγές για δικό της λογαριασμό, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει με διχασμό

Ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προειδοποιεί για τον κίνδυνο διχασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας του αυξανόμενου λαϊκισμού, τονίζοντας ότι μόνο η περαιτέρω ευρωπαϊκή ενσωμάτωση μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία αυτή.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Ρουμπινί επεσήμανε ότι η ψήφος υπέρ του Brexit μόλις τώρα έχει αρχίσει να έχει επιπτώσεις στη βρετανική οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής το Brexit δεν έχει επηρεάσει την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, τον περιορισμό των πολιτικών λιτότητας και την αντισυμβατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατάφερε να βελτιώσει την οικονομία της ευρωζώνης.

 
Σε αναζήτηση εργασίας 918.181 άτομα!

Oπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, καθώς και όσοι από τους εγγεγραμμένους, μη επιδοτούμενους, δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία), με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Μάρτιο 2017, ανήλθε σε 918.181 άτομα. Από αυτά, 506.447 (ποσοστό 55,16%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 411.734 (ποσοστό 44,84%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 350.771 (ποσοστό 38,20%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 567.410 (ποσοστό 61,80%).

 

 
Το ΔΝΤ έχει αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις του

«Δυστυχώς δεν θα σας απαντήσω για τις καινούργιες προβλέψεις του ΔΝΤ γιατί όπως ξέρετε το ΔΝΤ έχει προβλέψει αποτελέσματα που παταγωδώς απέχουν πολύ από την πραγματικότητα», είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου όταν βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 18 από 497