Επικαιρότητα
ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 2012

Η παράταση σε 20ετία του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων, όταν διαπιστώνεται φοροδιαφυγή, μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις φορολογικές αρχές  μόνο από τη χρήση του 2012 και μετά και όχι για προγενέστερες  χρήσεις. 

Αυτό προκύπτει από την γνωμοδότηση σχετικά με το θέμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία έγινε δεκτή από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Με σχετική εγκύκλιό του ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κοινοποιεί σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες τη Γνωμοδότηση του Συμβουλίου του Κράτους προκειμένου να εφαρμοσθεί κατά τους φορολογικούς ελέγχους.

Στην εγκύκλιο ορίζονται τα ακόλουθα:

 

 
Βαρουφάκης για πλειστηριασμούς: Πρόκληση να επικαλείται η κυβέρνηση τους κακοπληρωτές

Πρόκληση της κυβέρνησης χαρακτηρίζει το DiEM25, το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη την επίκληση των στρατηγικών κακοπληρωτών για τους πλειστηριασμούς. «Ήταν αναπόφευκτο μια πολιτική αδιέξοδη, αντικοινωνική και ανάλγητη στο θέμα των πλειστηριασμών να καταλήξει και σε βίαιες ενέργειες της αστυνομίας απέναντι στα κινήματα στέγης» τονίζει και προσθέτει: «Είναι πρόκληση η κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει όλη τη μνημονιακή πολιτική που φορτώνει τα βάρη στους φτωχούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ολιγαρχία, να επικαλείται τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για να δικαιολογήσει τη συλλήβδην επίθεση στην πρώτη κατοικία των πολιτών».

 
Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση αποζημίωση Ελλάδας από ΕΕ για τα καταστροφικά μνημόνια

Την άμεση αποζημίωση του Ελληνικού λαού από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα καταστροφικά μνημόνια που επέβαλε στην Πατρίδα μας η τρόικα ζήτησε με σημερινή του παρέμβαση ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Με αφορμή τη συζήτηση της περίφημης Έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου της ΕΕ για τα μνημόνια, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι τα μνημόνια κατέστρεψαν την Ελληνική οικονομία μια και μείωσαν μισθούς και συντάξεις, έκλεισαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη και λεηλάτησαν τη δημόσια περιουσία, ενώ το 40% του Ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 

 
Παρακαταθήκη διαφάνειας

Μόλις μία εβδομάδα πριν από τη δημοσίευση της ευρωπαϊκής μαύρης λίστας με τους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου, η γνωστή μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam που μάχεται για τη μείωση της φτώχειας στον πλανήτη δημοσιοποίησε χθες τη δική της λίστα: σε αυτήν, εκτός από τα Νησιά Κέιμαν, την Αρούμπα, την Αντίγκουα, την Μπαρμπούντα και τους υπόλοιπους «συνήθεις υπόπτους» περιλαμβάνει και 4 χώρες-σεβαστά μέλη της Ε.Ε. όπως και 4 χώρες των Δυτικών Βαλκανίων -που φιλοδοξούν να γίνουν κάποτε μέλη της «ευρωπαϊκής οικογένειας».

 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ "BLACK FRIDAY" ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η "BLACK WEDNESDAY" ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

40% πάνω ο τζίρος την "Black Friday", σύμφωνα με το τελικό ταμείο που έγινε. Πιθανολογώ ότι επιχειρηματίες και κυβέρνηση θα πρέπει να κρατάνε τις κοιλιές τους από τα γέλια με τον εύκολο χειρισμό της μάζας. 

Τελικά, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να κάνει τον κόσμο
να βγάλει, αύριο το πρωϊ, όλα τα χρήματα από τα στρώματα και να τα πάει στις τράπεζες. Ακούγεται τρελό; Κι όμως είναι μια εύκολη υπόθεση για το σύστημα. Γιατί δεν το κάνει; Ίσως γιατί θέλει να τραβάει τα χρήματα σιγά σιγά για να συντηρεί την κρίση, με πρωτογενή πλεονάσματα και αφού πρώτα μας αποψιλώσει από την ακίνητη περιουσία που είναι η δύναμη του λαού. 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 19 από 529