Επικαιρότητα
ΕΠΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ= ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Οι εκθέσεις του ΔΝΤ που παραδέχονται το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

 

*Υπάρχουν δύο εκθέσεις του ΔΝΤ: ευρείας κυκλοφορίας και εμπιστευτική. ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΝ:

-Η 1η "ότι έστω και αν η Ελλάδα  εφαρμόσει τις οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, το χρέος της παραμένει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ και η

2η Η Ελλάδα οδηγείται σε κατάρρευση.

  

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ

το ΟΕΕ διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ»

 Χώρος διεξαγωγής:  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

                                     ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 3 

 

Χρόνος διεξαγωγής : Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 (10:00 έως 15:00)

                                         

 Εισηγήτρια :  ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΜΥΡΟΠΗ

                       Προϊστάμενη Υποδιεύθυνσης

                       Εσωτερικών Υποθέσεων

 

 
«Ο Ντράγκι δεν είχε δικαίωμα να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες»

Ως μια υπόθεση που μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαρακτηρίζει η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto την έρευνα Γερμανού ευρωβουλευτή για τα πεπραγμένα της ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2015 και για το αν είχε την απαραίτητη νομιμοποίηση να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες.

Ο ιταλικής καταγωγής ευρωβουλευτής του Die Linke Φάμπιο Ντε Μάζι έχει πραγματοποιήσει έρευνα στην οποία καταγράφει ότι ο Μάριο Ντράγκι  «πριν κάνει μια τόσο σοβαρή επιλογή, ζήτησε την άποψη μιας ιδιωτικής εταιρίας οικονομικών συμβούλων, για να μάθει αν, λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό της ΕΚΤ, είχε το δικαίωμα να κλείσει την στρόφιγγα των τραπεζών μιας κυρίαρχης χώρας». 

 
Δεν αποτελούν τεκμήριο οι δόσεις επιχειρηματικών δανείων

Ένα ζήτημα που μας απασχολούσε εδώ και αρκετά χρόνια ήταν αυτό της εφαρμογής ή όχι του τεκμηρίου απόκτησης (δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων) στις περιπτώσεις καταβολής τοκοχρεολυτικών δόσεων που αφορούσαν σε επαγγελματικά δάνεια που συνήψαν ατομικές επιχειρήσεις . Ήταν —και παραμένει— σύνηθες, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, κάποιοι φορολογούμενοι με ατομικές επιχειρήσεις να συνάπτουν επαγγελματικά δάνεια με πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να υλοποιήσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Πολλές φορές οι δόσεις που καταβάλλουν οι εν λόγω επιχειρηματίες σε ετήσια βάση είναι αρκετά μεγάλες με αποτέλεσμα η αναγραφή τους στους οικείους κωδικούς του εντύπου Ε1 να τους δημιουργεί μείζον πρόβλημα.

 
9 βήματα προς τον τρίτο δρόμο σωτηρίας

Το αίτημα της Ελλάδας προς την Παγκόσμια Τράπεζα για πρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να στηριχθεί το κοινωνικό κράτος (και οι θέσεις εργασίας) και τα έργα υποδομής έρχεται να καταδείξει πως το σενάριο της ανάπτυξης μέσω μνημονίων και κάποιας μελλοντικής ρύθμισης του χρέους δεν μπορεί ούτε ανάπτυξη να δημιουργήσει, ούτε την οικονομία να διασώσει, ούτε -κυρίως- να δώσει προοπτική στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 19 από 491