Επικαιρότητα
ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.

Κοινοποίηση:

  1. 1.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

       
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αίτησης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018

 

 Αξιότιμοι Κύριοι,

 

 
Και τώρα τι κάνουμε;

Αλλη μια φορά το Κοινοβούλιο απαξιώθηκε, με τους συμπολιτευόμενους βουλευτές να ψηφίζουν μέτρα που δεν πιστεύουν και τους αντιπολιτευόμενους να καταψηφίζουν μέτρα που θα ψήφιζαν αν ήταν στην κυβέρνηση.

Προς τι; Για να πάμε, λέει, στο Eurogroup έχοντας άλλη μια φορά ήδη δώσει τα πάντα ώστε να πάρουμε, δήθεν, μια ουσιαστική αναδιάρθρωση χρέους που το Eurogroup ποτέ δεν θα έδινε...

Κάποιοι ήλπιζαν ότι η εκλογή του Μακρόν μαζί με τα λεγόμενα του Μοσκοβισί, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ υπέρ μιας έστω και υποτυπώδους αναδιάρθρωσης χρέους θα έσπαγαν το τείχος της άρνησης του Β. Σόιμπλε και του Eurogroup, το οποίο ελέγχει ως εάν να ήταν φέουδό του.

 
Το χρέος και η επανεκκίνηση

Στην 8ετία 2010-2017, τρία ευρωπαϊκά προγράμματα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και τη συναίνεση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της σημερινής συμπεριλαμβανομένης, εφαρμόσθηκαν στη χώρα μας με υποθετικό στόχο τη διάσωση από τη χρεοκοπία, την εξασφάλιση των δανειστών και την εξυγίανσή της. Ωστόσο, ουδεμία πρόοδος έχει συντελεσθεί μέχρι σήμερα σε κανένα από τα αρχικά προβλήματα, τα οποία παραμένουν, οξύνονται, επιδεινώνονται. Το ελληνικό χρέος, αντί να μειώνεται, παραμένει σε ακαταμάχητη δυναμική ανόδου σε σχέση με το εθνικό εισόδημα, που ενέχεται στην εξυπηρέτησή του. Όσο η επιλογή της λιτότητος παραμένει, όσο οι υπερφορολογήσεις εντείνονται και τα εισοδήματα συνθλίβονται, η οικονομία δεν παύει να εξωθείται σε παρατεταμένη ύφεση, με αυτονόητη συνέπεια τη διαιωνιζόμενη αδυναμία της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της. Με τα τρία προγράμματα και εξαιτίας αυτών, η ικανότητα της χώρας να εξυπηρετεί το χρέος της δεν βελτιώνεται, αλλά αντίθετα επιδεινώνεται. Εάν στην αρχή της 8ετίας το χρέος ήταν «μη εξυπηρετήσιμο», σήμερα αποβαίνει ακόμη λιγότερο. 
 

 
ΔΝΤ: «Αναζητείται Έλληνας Μακρόν»

«Εάν υπήρχε ένας Έλληνας Μακρόν, θα μπαίναμε αμέσως στο ελληνικό πρόγραμμα». 

Με τα λόγια αυτά αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκανε το μεσημέρι μια από τις πιο ωμές παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική ζωή σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

 
Πού το πάει ο Σόιμπλε

ΣΤΗΝ πολύχρονη πολιτική του διαδρομή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν εμμονικός σε διάφορα ζητήματα.

ΑΥΤΟ δεν έχει να κάνει με το χαρακτήρα του, αλλά με τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε η εμμονή του.

ΟΙ θέσεις που διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup, τινάζοντας στον αέρα τη συμφωνία, εντάσσονται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναγκάσουν την Ελλάδα να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο μακράς πνοής.

ΣΤΗΝ κατεύθυνση αυτή, εντάσσεται και το μανιφέστο που εξέδωσε χθες η Bundesbank, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν χρειάζεται μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά ένα πρόγραμμα που θα τις επιβάλει πλεονάσματα πάνω από 3% για τα επόμενα 20 χρόνια.

ΟΙ θέσεις της Bundesbank, έρχονται να ενισχύσουν την αδιαλλαξία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να τορπιλίσει και το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 19 από 503