Επικαιρότητα
Ανοιχτή επιστολή επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων Β. Ελλάδας

Θεσσαλονίκη 11/04/2017

ΠΡΟΣ:

- Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Προκόπιο Παυλόπουλο
- Πρωθυπουργό της Ελλάδος  κο  Αλέξη Τσίπρα
- Πρόεδρο Ν.Δ. κο Κυριάκο Μητσοτάκη
- Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής “Δημοκρατική Συμπαράταξη” κα Φώφη Γεννηματά
- Πρόεδρο ΚΚΕ κο Δημήτρη Κουτσούμπα
- Πρόεδρο “Ποτάμι” κο Σταύρο Θεοδωράκη
- Πρόεδρο ΑΝΕΛ κο Πάνο Καμμένο
- Πρόεδρο Ένωσης Κεντρώων κο Βασίλη Λεβέντη
- Υπουργό Οικονομικών κο Ευκλείδη Τσακαλώτο
- Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κο Δήμ. Παπαδημητρίου
- Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
- Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κο Γεώργιο Πιτσιλη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Με στόχο να εξαθλιωθεί ακόμη περισσότερο η ζωή μας, μόνο τα απολύτως απαραίτητα, πλέον,  για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, εξαιρούνται από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, βάσει της πρόσφατης εγκυκλίου της Α.Α.Δ.Ε., η οποία κωδικοποιεί τις διατάξεις του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο.

Διερωτώμεθα,  με ποια κριτήρια αξιολογούν τα περιττά και τα απαραίτητα στη ζωή των ανθρώπων οι κρατούντες που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις;

 
Να σταματήσει η υποκρισία για το χρέος

Να σταματήσει η υποκρισία για το χρέος, ζητά από τους τοκογλύφους δανειστές το πρακτορείο Bloomberg!

Ο ένας μετά τον άλλο, επιφανείς οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο ζητούν μέσα από δημοσιεύματα, την μείωση του ελληνικού χρέους, που θεωρείται η καλύτερη λύση για Ελλάδα και Θεσμούς! Η Ελλάδα, θα κέρδιζε άμεσα μείωση των απαιτήσεων των δανειστών για σκληρά μέτρα και θα δεχόταν τις επενδύσεις που προς το παρόν μένουν μακριά, λόγω της αβεβαιότητας που συντηρούν οι δανειστές! Η  ελληνική Οικονομία μένει μακριά από την ανάπτυξη επειδή ΔΝΤ και Βερολίνο, με τους εκβιασμούς τους, σπέρνουν τον φόβο στην καρδιά των υποψήφιων επενδυτών, απειλές, που όλα έχουν βάση το αδύναμο σημείο μας, το αβάσταχτο χρέος.

 

 
Η μεσαία τάξη στη μέγγενη των μνημονίων

Το μέγεθος της επιβάρυνσης σε όλο το φάσμα των φορολογούμενων αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα τελευταία δύο χρόνια. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνει η μεσαία τάξη, η οποία βιώνει και μεγαλύτερη εισοδηματική μείωση, αλλά και μεγαλύτερο φορτίο φόρων.

 
Έκθεση-σοκ για το χρέος: γιατί δεν βγαίνουν... τα κουκιά!

Μεγάλη ελάφρυνση χρέους χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά τα μέτρα που ήδη έχουν εγκριθεί από το Eurogroup και γίνονται δεκτά από

την Γερμανία είναι ανεπαρκή και με επικίνδυνες παρενέργειες, γι’ αυτό και θα χρειασθεί να υποχωρήσει η γερμανική πλευρά στις σχετικές διαπραγματεύσεις, ώστε να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς τα συμπεράσματα εκτεταμένης μελέτης για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που δημοσίευσαν πριν από λίγες ημέρες, υπό την αιγίδα του γνωστού αμερικανικού think tank, Peterson Institute, τρεις επιφανείς οικονομολόγοι, δύο εκ των οποίων έχουν θητεύσει στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας.

 

 
Γερμανός βουλευτής για το ελληνικό χρέος: Πρέπει, επιτέλους, να διευθετηθεί

«Πρέπει, επιτέλους, να διευθετηθεί το θέμα τη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Mόνο εάν συμβεί αυτό μπορούν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και επομένως να υπάρξει μια σταθερή ανάπτυξη στη χώρα. 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 19 από 497