Επικαιρότητα
«Πέπλο σιωπής» στο κρίσιμο παζάρι στις Βρυξέλλες

Ψήγματα αισιοδοξίας αλλά και «άγνωστοι x» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, που βρίσκονται σε κομβικό σημείο. Ποιες είναι οι κινήσεις για ασφαλιστικό, εργασιακά και ενέργεια. Πού εντοπίζεται πρόοδος και πού απόσταση.

Οι σημερινές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες είναι αυτές που θα κρίνουν εάν στις αποσκευές του ελληνικού υπουργικού κουαρτέτου (Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Σταθάκης, Χουλιαράκης) θα περιλαμβάνεται προοπτική συμφωνίας ή πιστοποίηση αδιεξόδου με τους δανειστές.

 
«Εντολοδόχος, ετερόφωτος και χαμηλών ικανοτήτων ο Ντάισελμπλουμ»

Με αφορμή τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ που έχουν προκαλέσει γενική κατακραυγή και τη συζήτηση για το αν μπορεί πλέον να παραμείνει στην προεδρία του Eurpgroup, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είναι κατηγορηματικός:

«Δεν έχει σημασία, έτσι και αλλιώς ο κ. Ντάισελμπλουμ εντολοδόχος είναι. Έναν αλγόριθμο να βάλετε στη θέση του, έναν υπολογιστή, ο οποίος δέχεται πληροφορίες και υλικό από εκεί που δέχεται ο κ. Ντάισελμπλουμ, την ίδια δουλειά θα κάνει. Νομίζετε ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε βαθμούς ελευθερίας;»

 
Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα-θεσμοί!

«Ευχαριστημένος» από την πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένια, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται «πάνω - κάτω» στο χρονοδιάγραμμα που έχει καθοριστεί, ενώ παράλληλα χαιρέτισε τη λήψη «σημαντικών μέτρων» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

 
Μαζική επίθεση της εφορίας στις τραπεζικές καταθέσεις.

Πάρτι κάνουν οι εφορίες με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Κάθε μήνα, περισσότεροι από 10-15.000 οφειλέτες πέφτουν «θύματα» της ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων -νυν Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων- και η οποία επιτρέπει στις εφορίες να «μπλοκάρουν» μαζικά τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

Συνολικά, μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου, είχαν ληφθεί μέτρα εις βάρος 851.818 οφειλετών ενώ αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέσα στην επόμενη διετία θα έχει μπλοκαριστεί το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών που διαθέτουν οι οφειλέτες του δημοσίου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, είχαν δεσμευτεί 695.074 λογαριασμοί κάτι που σημαίνει ότι σε μόλις ένα 12μηνο, έχουν βγει… εκτός παιχνιδιού περίπου 156.000 άτομα ή 13.000 ανά μήνα.

 

 
Φόροι 1,63 δισ. δεν πληρώθηκαν τον Ιανουάριο

επιβάλεται νέα ρύθμιση χρεών

Με απίστευτους ρυθμούς αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το Δημόσι, συνέπεια των πολλών φόρων που εφαρμόστηκαν τόσο το 2016, όσο και αυτών που τέθηκαν σε εφαρμογή το νέο έτος.

Αποτέλεσμα όμως των φόρων που επιβλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2017, ήταν να δημιουργηθούν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,63 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι οφειλέτες του Δημοσίου, για τους οποίους έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα (δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων) ανέρχονται στους 851.818, ενώ συνολικά οι οφειλέτες του δημοσίου ανέρχονται σε 4,7 εκατομμύρια!

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 20 από 494