Επικαιρότητα
ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

Kράτησε ήδη οκτώ χρόνια η κρίση και είναι πάρα πολύ. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Μοιραία, οι ευρωπαίοι ιθύνοντες είναι αναγκασμένοι να προβούν σε αλλαγή πολιτικής» αναφέρει ο Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο VIII του Παρισιού, στην Κρυσταλία Πατούλη για το Tvxs, με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. 

Μιλώντας για τον πρόεδρο της Γαλλίας σημειώνει, πως δείχνει να προωθεί αλλαγή της κυρίαρχης και αδιέξοδης πολιτικής στην Ευρώπη, μέσα από μια συμμαχία χωρών, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ελλάδα. Και ίσως η έναρξη αυτής της συμμαχίας να σηματοδοτείται από την επίσκεψη στη χώρας μας, «το περισσότερο εκτεθειμένο και εμβληματικό θύμα του σημερινού ευρωπαϊκού αδιεξόδου». Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας μιλάει για τα «δύο πρόσωπα» του Μακρόν, αυτό στο εσωτερικό της Γαλλίας και αυτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας και το στοιχείο του «πολιτικού καιροσκοπισμού» που δείχνει να τον χαρακτηρίζει. 

 

 
Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες:

Μεγάλες αλήθειες στο ντιμπέιτ των “μικρών” στη Γερμανία

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση των κορυφαίων υποψηφίων των πέντε μικρότερων κομμάτων για την καγκελαρία, στο χθεσινό ντιμπέιτ. Στην θεματική ενότητα φορολόγηση υπήρξε αναφορά στην ελληνική φορολογική πολιτική, σε έναν διαξιφισμό μεταξύ της αριστερής Σάρα Βάγκενκνεχτ και του «πράσινου» Τζεμ Έτσντεμιρ. Για μια ακόμα φορά η Σάρα Βάγκενκνεχτ επέκρινε τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη αλλά και τη διαδικασία χορήγησης βοήθειας στην Ελλάδα τονίζοντας: «Ο πυρήνας της διάσωσης του ευρώ ήταν να εξασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων. Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες.

 

 
Απαλλάσσονται του ΦΠΑ τα κινητά τηλεφώνα , οι κονσόλες για παιχνίδια, ταμπλετών κλπ

Δεν γνωρίζω ποιος πρότεινε  αυτήν  την ρύθμιση, την  θεωρούμε όμως προκλητική να απαλλάσσονται  του ΦΠΑ τα  κινητά τηλεφώνα , οι  κονσόλες  για παιχνίδια, ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών.

Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Οι ιδιώτες θα πληρώνουν ΦΠΑ.

Ο επιχειρηματίας στα βιβλία του ΦΠΑ  θα κάνει χρεοπίστωση  του ΦΠΑ όπως στις ενδοκοινοτικές και δεν θα αποδίδει ΦΠΑ για την αγορά αυτή.

Ευλογία για τους πωλητές αυτών των συσκευών και πρόκληση για μια κοινωνία που βουλιάζει.

 

 
Το διπλό νόμισμα υπό προϋποθέσεις συμφέρει στην Ελλάδα

Η προοπτική καθιέρωσης του διπλού νομίσματος έχει ισχυρές πιθανότητες να υιοθετηθεί πρώτα από την Ιταλία και ύστερα από χώρες του ευρωπαϊκού νότου όπως η Ελλάδα, με δεδομένο ότι στη γειτονική μεγάλη χώρα διενεργούνται εκλογές την άνοιξη του 2018. Εκεί τα κόμματα που εκπροσωπούν περίπου τα 2/3 του εκλογικού σώματος, έχουν ταχθεί υπέρ του διπλού ή παράλληλου νομίσματος ή υπέρ της ολοκληρωτικής εξόδου από την ευρωζώνη.

 

 
Βάλτε επιτέλους τέλος στο αίσχος των κατασχέσεων

-κατάσχεται και ο ακατάσχετος λογαριασμός

-κατάσχεται και ο οποιοσδήποτε κοινός λογαριασμός

-χωρίς την δυνατότητα ρύθμισης πολλών δόσεων

-ακόμη και αν ρυθμισθεί το υπόλοιπο, δεν αίρεται η κατάσχεση των λογαριασμών

ΑΠΟ την εφορία, τα ταμεία, τους δήμους, τα τραπεζικά δάνεια. Όλοι έχουν πέσει σαν τα όρνια για να αρπάξουν τις καταθέσεις του κόσμου.Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ με τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δεν είναι λύση.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ αν με τα λίγα λεφτά που έχει κάποιος σε μια τράπεζα θα πρέπει να καλυφθούν οι επείγουσες οικογενειακές ανάγκες.

ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ το δόγμα της τρόικας, όλα κατάσχονται. Λογαριασμοί, σπίτια, οικόπεδα και χωράφια.

ΜΑΛΙΣΤΑ για πρώτη φορά το δημόσιο ξεπέρασε και τα γραφειοκρατικά προβλήματα, εισάγοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΟΤΑΝ πρόκειται για την εξυπηρέτηση των πολιτών δεν βρίσκουν λύσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

ΟΤΑΝ όμως το ζήτημα αφορά τις εντολές των ξένων τοκογλύφων, ως δια μαγείας, γίνονται θαύματα!

Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ των κατασχέσεων έχει εξοργίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 501