Επικαιρότητα
Ανεπαρκής η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία έχει εξέλθει από την κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρισκόταν, εξέφρασε ο πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σινγκ. Τονίζει, ωστόσο, πως το διεθνές περιβάλλον δημιουργεί μια σειρά από προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μεταπρογραμματική πορεία της χώρας.

 
Είναι η έξοδος απο τα μνημόνια;

 

η αρχή μιας νέας εποχής ή οδηγούμαστε ξανά σε νέα μνημόνια;

Η ‘λήξη των μνημονίων’ στις 20 Αυγούστου, δημιούργησε μία ευφορία, καθώς η 8ετής (2010-2018) περίοδος άγριας λιτότητας και φοροκαρπαζιάς φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Η κυβέρνηση κατάφερε, πλέον, πράγματι να οδηγήσει την χώρα στις αγορές, εξασφαλίζοντας μάλιστα και επικουρικά ένα μαξιλάρι ρευστότητας μερικών δις ΕΥΡΩ, σε περίπτωση που κατι δεν πετύχει στην άντληση χρημάτων από τις αγορές.

Η επιτυχία αυτή της κυβέρνησης, πρέπει να μας γεμίζει με αισιοδοξία, όχι όμως και να δημιουργεί εφησυχασμό.

 Υπάρχουν τέσσερις λόγοι που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο επόμενο διάστημα.

 
Ερευνα: Η Γερμανία κέρδισε 100 δισ. ευρώ από την κρίση στην Ελλάδα

Ωφελημένη κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η Γερμανία από την ελληνική κρίση, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 
ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ πολιτική κίνηση από τους πρωτεργάτες των συλλαλητηρίων.

 *Αν δεν γίνει ένα θαύμα, και μάλιστα  κατεπειγόντως.

*Αν δεν αλλάξει αυτή η μακρόχρονη πορεία θανάτου μας, η Ελλάδα έχει τελειώσει, από κάθε  πλευρά.

 

Η χώρα είναι, κυριολεκτικά, εγκλωβισμένη σε λάκκο με φίδια, και αν παραμείνει εκεί δεν υπάρχει ελπίδα καμιά. Θα εξαφανιστεί από το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο προσκήνιο για πολλές δεκαετίες.

 

 
Πρωτοβουλίες Τσίπρα για τις γερμανικές επανορθώσεις;

Λίγες μέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Αθήνα (10-12 Οκτωβρίου) και τις προγραμματισμένες συναντήσεις με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί στη διαδικτυακή του έκδοση ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πρόθεση της Αθήνας να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα εκστρατεία διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων.

Πιο αναλυτικά:

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 564