Επικαιρότητα
Έρχεται ρύθμιση οφειλών για όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια

Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς ταμεία και εφορία για όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο, ο ειδικός γραμματέας ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Για όσους δεν έχουν πλέον εμπορική ιδιότητα ή έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν από παλιά οφειλές στα ταμεία και την εφορία, δεν υπήρχε στοχευμένη ρύθμιση χρεών πλην των παγίων 12 δόσεων, «αυτή την στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζουν ρύθμιση για τις ομάδες που δεν καλύπτονταν είτε από το Νόμο Κατσέλη - Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό» είπε ο κ. Κουρμούσης.

Μία τέτοια ρύθμιση, όπως εκτίμησε, «θα παρουσιαστεί ως το τέλος του έτους».

 
Ο δρόμος για την Ευρώπη των λαών περνάει από την Ρώμη

Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στην Ρώμη και τις Βρυξέλλες, καθώς η Κομισιόν απέρριψε τον ιταλικό προϋπολογισμό. Έδωσε μάλιστα διορία τριών εβδομάδων, προκειμένου η Ιταλία να καταθέσει ένα νέο σχέδιο πιο κοντά στις δικές της θέσεις, κάτι που όμως  δεν είναι ορατό, καθώς οι Ιταλοί δεν «παραδίνονται». Αντιθέτως γίνεται ολοένα και πιο ορατό, ότι αυτή η αντιπαράθεση θα καθορίσει σημαντικά την ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές.

 
e-τιμολόγια υποχρεωτικά από 1ης-1-2020.

Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης έως τον Δεκέμβριο του 2018 και την πλήρη εφαρμογή του από την 1η-1-2020 σχεδιάζει η ΑΑΔΕ, όπως προκύπτει από την αναθεώρηση του φετινού επιχειρησιακού της σχεδίου, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 
Δανία, το βασίλειο της διαφθοράς

Παρά την πληθώρα σκανδάλων, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγής και υπεξαιρέσεων, έχει συγκαταλεχθεί στα κράτη με τη λιγότερη διαφθορά στον πλανήτη, μετά τη Ν. Ζηλανδία – από τη Διεθνή Διαφάνεια που εδρεύει στο Βερολίνο, με μέλη της τους μεγαλύτερους διαφθορείς παγκοσμίως, όπως η Siemens.

.

Ο βασικότερος λόγος, για τον οποίο οι Έλληνες θεωρούν πως είναι θύτες της χώρας τους, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για δυστυχή θύματα, είναι η άγνοια του τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, σε συνδυασμό με τους μύθους που κυκλοφορούν – όπως στο παράδειγμα της Γερμανίας, όπου δεν κατανοούν πως το οικονομικό θαύμα που πέτυχε μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο κάθε άλλο παρά θαύμα ήταν.

 

 
Ας ασχοληθεί με το φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου.

Στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ιταλία δεν κρατάει τον λόγο της», απάντησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

«Ο Γιούνκερ ας ασχοληθεί με τον φορολογικό παράδεισο, το Λουξεμβούργο, και ας σταματήσει να καθυβρίζει τους Ιταλούς και την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή τους», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 568