Επικαιρότητα
Επικαιρότητα
Αναζητούν κεφάλαια και από την Ασία

Ασιατικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τις λήξεις χρέους ύψους 11 δισ. ευρώ που έχει η χώρα το 2019 και 11,9 δισ. ευρώ τη διετία 2020-2021 θα αναζητήσει το οικονομικό επιτελείο σε ταξίδι στη μακρινή Ανατολή, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Το ταξίδι έχει οργανώσει ο επενδυτικός οίκος Rothschild, που λειτουργεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος των συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει ήδη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης με διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και ξένα funds, με σκοπό τη διεύρυνση της επενδυτικής βάσης.

Μετά το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, σειρά τώρα έχουν οι μεγάλες αγορές της Ασίας να ενημερωθούν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να στηρίξουν την πρώτη μεταμνημονιακή έκδοση ομολόγου που θα επιχειρήσει το ελληνικό Δημόσιο τον συγκεκριμένο μήνα.

 

 
Παράταση καταβολής εισφορών Ιουνίου 2018 και τρίτης δόσης εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει την παράταση έως την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018, της προθεσμίας καταβολής των εισφορών του μηνός Ιουνίου 2018 για τους Μη Μισθωτούς ασφαλισμένους.

Έως τις 10 Αυγούστου παρατείνεται, επίσης, η προθεσμία καταβολής της τρίτης δόσης εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 των Μη Μισθωτών ασφαλισμένων.

 
Η Google απασχολεί έναν στρατό «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων

Και πολλοί από αυτούς δεν είναι καν ασφαλισμένοι.

Κάθε μέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εισρέουν στα γραφεία της Google φορώντας κόκκινα ή πράσινα καρτελάκια με τα ονόματά τους.

Τρώνε στις καφετέριες της Google, ταξιδεύουν με τα λεωφορεία της, και εργάζονται μαζί με τους διάσημους «σπασίκλες» της εταιρείας. Όμως, δεν έχουν πρόσβαση σε όλα τα περίφημα προνόμια της Google. Δεν λαμβάνουν μπόνους μετοχών και δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε συγκεκριμένα γραφεία. Πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν καν ασφαλιστική κάλυψη.

 
Τι προβλέπει ο νέος νόμος για το πόθεν έσχες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κατατεθεί εκ νέου στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, η κατάθεση των οποίων μπλόκαρε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις των υπουργικών αποφάσεων.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε διορθώσεις μετά την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι αντίκεινται σε βασικές συνταγματικές διατάξεις οι ρυθμίσεις που καθιέρωσαν υποχρέωση δηλώσεως πόθεν έσχες για όλους τους υπόχρεους, κρατικούς λειτουργούς, δικαστές, δημοσιογράφους και άλλους, μετρητών, κινητών και πολυτελών αντικειμένων που έχουν στα σπίτια τους ή σε θυρίδες.

 

 
Γερμανοί, Άγγλοι, Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα: Πού πάνε, πόσα ξοδεύουν

Το προφίλ των έξι σημαντικότερων "δεξαμενών” του ελληνικού Τουρισμού σε επισκέπτες και έσοδα σκιαγραφεί η νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με ανάλυση του εισερχόμενου τουρισμού ανά περιφέρεια και ανά αγορά. Οι χώρες που βρέθηκαν στο "μικροσκόπιο” και ουσιαστικά αποτελούν τις βασικές πηγές εσόδων (στοιχεία 2017) είναι η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 553