Επικαιρότητα
Όταν η σιωπή γίνεται εργαλείο χειραγώγησης και ελέγχου:

 Αλήθεια, με ποιανών τα χρήματα λειτουργούν οι ΜΚΟ;

Τραπεζίτες, πολυεκατομμυριούχοι, υπερεθνικοί -καθότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα- μια βρόμικη ελίτ που επιδιώκει μέχρι σήμερα με πείσμα να καταργήσει τη λαϊκή κυριαρχία των κρατών, να ισοπεδώσει την εθνική τους ταυτότητα με δήθεν πολυπολιτισμικές κοινωνίες, χειρότερες και από τον Πύργο της Βαβέλ, προκειμένου να μην καταλαβαίνει κανένας κανέναν

 

 
To σχέδιο για τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών

Τη «συνταγή» για την τελική εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών που θα πρέπει να πληρώσουν για τη χρήση του 2017 περίπου 1,3 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες καλούνται να οριστικοποιήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο υπουργείο Εργασίας.

Το σχέδιο που έχουν κατά νου οι επιτελείς προβλέπει «ξεκαθάρισμα» όλων των εκκρεμοτήτων με μια εκκαθάριση κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος Οκτωβρίου –για τότε προγραμματίζεται η υλοποίηση του εγχειρήματος- θα πρέπει:

 

 
Πόση... ανάπτυξη θέλει ο πρωθυπουργός ενόψει ΔΕΘ

"Μυστική" θα παραμείνει η πορεία του ΑΕΠ στο β' τρίμηνο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου

Στη θετική πορεία του ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς σε ποσοστό τουλάχιστον 0,8% ή και περισσότερο προσβλέπουν στην κυβέρνηση προκειμένου να ισχυροποιηθεί το επιχείρημα ότι η «χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη» αλλά και για να δημιουργηθούν οι βάσεις προκειμένου η χρονιά να κλείσει με θετική μεταβολή της τάξεως του 1,8% τουλάχιστον. Χθες, το δελτίο της Eurostat για τη πορεία της οικονομίας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το β’ τρίμηνο του 2017 δημοσιεύτηκε χωρίς στοιχεία για την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη έλλειψη δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς η ΕΛΣΤΑΤ είχε προαναγγείλει από τις αρχές Αυγούστου ότι θα ασκήσει το δικαίωμά της να μην δώσει στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ. Τα «αποκαλυπτήρια» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου λίγες ημέρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 

 
Γίγαντες με πήλινα πόδια οι γερμανικές τράπεζες

Αδύναμοι κρίκοι του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος Deutsche Bank και Commerzbank

Την ώρα που τα αμερικανικά αλλά και τα περισσότερα από τα ευρωπαϊκά ονόματα καταφέρνουν να αφήσουν πίσω τους το κεφάλαιο της κρίσης, Deutsche Bank και Commerzbank αναδεικνύονται στους μεγάλους ασθενείς του διεθνούς banking.

 

 

 
“Συγγνώμη! Είμαι Γερμανός”:

 Ένα βιβλίο πιο τολμηρό από τις δηλώσεις Μέρκελ για τεμπέληδες και εργατικούς Γερμανούς

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ ότι τεμπέληδες και εργατικοί υπάρχουν και στη Γερμανία, παρουσιάζω το βιβλίο ενός Γερμανού με συναφές περιεχόμενο, αλλά σαφή απολογητικό τόνο: Ο Detlef Gürtler στο βιβλίο του με τίτλο «Συγγνώμη! Είμαι Γερμανός» που κυκλοφόρησε το 2011, έχει για υπότιτλους τις εξής φράσεις που είναι ενδεικτικές για το περιεχόμενο που ακολουθεί: «Γιατί εμείς οι Γερμανοί, είμαστε αυτό που είμαστε», «Πώς καταστρέφουμε έτσι την Ευρώπη», «Τι μπορείτε ακόμη να κάνετε για να το αποτρέψετε αυτό». Στον πρόλογο απευθύνεται απολογητικά προς όλους τους Ευρωπαίους. «Πρώτα απ’ όλα θέλω ν’ απολογηθώ για τον εαυτό μου. Έχω μερίδιο της ευθύνης για την καταστροφή που προκαλεί τώρα η Γερμανία στην Ευρώπη».

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 500