Επικαιρότητα
Η Τράπεζα της Ελλάδος, η Bundesbank και το Πέπλο της Σιωπής

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η Bundesbank και το Πέπλο της Σιωπής

 

Όταν πριν δυο εβδομάδες έγραφα για το «Πέπλο της Σιωπής», κάποιοι μου απάντησαν ότι τα παραλέω. Ότι τίποτα το μεμπτό δεν έκανε ο κ. Σάλλας δανειζόμενος από την Marfin του κ. Βγενόπουλου μέσω offshore της οικογένειάς του για να αγοράσει μετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε το ΔΣ της τράπεζας υπό την προεδρία του.

 
«Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις». Tου Jose Manuel Lamarque

Εξαιρετικό άρθρο για την Ελλάδα

«Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις». Tου Jose Manuel Lamarque


H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη,

οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης.

 
ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλουν απόπειρα συγκάλυψης για την siemens

 

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλουν απόπειρα συγκάλυψης για την siemens
Σκανδαλώδες και επιζήμιο για το ελληνικό Δημόσιο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τo σχέδιο εξώδικου συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens που ψήφισε προεκλογικά η ελληνική Βουλή και καλεί τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να μην υπογράψει τη συμφωνία, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστά απιστία και παράβαση καθήκοντος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και επτά ακόμη βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν χθες επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, και Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη, με την οποία καταγγέλλουν απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης Siemensτη στιγμή μάλιστα που συνεχίζονται οι απολογίες κορυφαίων στελεχών της γερμανικής εταιρείας που κατηγορούνται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί κοινοβουλευτικά με τη «σκανδαλώδη ψήφιση» από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αμέσως πριν από την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, της νομοθετικής διάταξης με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο συμφωνίας συμβιβασμού της Ελλάδας με τη Siemens και παρέχεται στον υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να την υπογράψει.
«Καθεαυτή η ψήφιση του ανωτέρω σχεδίου συμφωνίας επισύρει βαρύτατη ευθύνη για τη συγκάλυψη των ευθυνών όσων ενέχονται στο σκάνδαλο και προέρχονται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προειδοποιεί μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών ότι «η τυχόν υπογραφή του σχεδίου επί τη βάσει της προπεριγραφόμενης παράνομης και άκυρης εξουσιοδότησης, από βουλευτές κομμάτων που είναι τα ίδια ενεχόμενα στο σκάνδαλο, θα αποτελέσει πράξη καθ' όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος».
Πηγή:naftemporiki.gr
ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλουν απόπειρα συγκάλυψης για την siemens
Σκανδαλώδες και επιζήμιο για το ελληνικό Δημόσιο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τo σχέδιο εξώδικου συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens που ψήφισε προεκλογικά η ελληνική Βουλή και καλεί τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να μην υπογράψει τη συμφωνία, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστά απιστία και παράβαση καθήκοντος. 
 
Τα όρια των μέτρων κατά της λιτότητας

 

Τα όρια των μέτρων κατά της λιτότητας
Η λιτότητα έχει πεθάνει; Στη Σύνοδο Κορυφής του G8στο Καμπ Ντέιβιντ, τον προηγούμενο μήνα, το καθοδηγούμενο από τη Γερμανία πακέτο μέτρων λιτότητας για τις σκληρά δοκιμαζόμενες χώρες του Νότου βρήκε μεγάλες αντιστάσεις. Αντίστοιχα, οι πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία δικαίωσαν όλους όσοι υποστήριζαν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει τρόπο ανάπτυξης μακριά από τον υπερχρεωμένο δημόσιο τομέα, αντί να στοχεύει σε άμεση δημοσιονομική ορθότητα.
Αντίθετα, οι ΗΠΑ ακολουθούν επεκτατικές και στοχευμένες στην ανάπτυξη μακροοικονομικές πολιτικές από την περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης 2007-2009, παρά τα μαζικά ελλείμματα του προϋπολογισμού. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κρίνοντας από τη μέτρια ανάκαμψη στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με την έλλειψη ανάκαμψης στην Ευρώπη, η αμερικανική πολιτική αποδίδει καλύτερα από τα μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη.
Το όλο θέμα όμως δεν είναι να επιλέξουμε απλώς ανάμεσα στα μέτρα επέκτασης και στη λιτότητα. Οι μακροοικονομικές πολιτικές αλληλεπιδρούν με τις μικροοικονομικές πραγματικότητες με ευέλικτο τρόπο. Απλώς, η μικροοικονομική διάρθρωση της Ευρώπης καθιστά τις ίδιες αναπτυξιακές μακροοικονομικές πολιτικές λιγότερο αποτελεσματικές στην Ε.Ε. απ' ό,τι στις ΗΠΑ.
O Mark Roe, καθηγητής στη Σχολή Νομικών Σπουδών του Χάρβαρντ.
Ο λόγος είναι ο εξής: η μακροοικονομική χαλάρωση, μέσω της μείωσης των επιτοκίων ή μέσω της διοχέτευσης χρήματος στην οικονομία, έχει στόχο να αυξήσει την οικονομική δραστηριότητα. Με την αύξηση του χρήματος στις αγορές, οι επιχειρήσεις επαναπροσλαμβάνουν προσωπικό και ζητούν από τους υπάρχοντες υπαλλήλους να εργάζονται περισσότερες ώρες. Οι επιχειρηματίες, που σκέπτονται εάν θα συστήσουν ή όχι μια νέα επιχείρηση, αποφασίζουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους και οι τράπεζες τους δανείζουν τα χρήματα για να καταστήσουν βιώσιμη τη νέα τους επιχείρηση.
Οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δαπανούν χρήματα, γεγονός το οποίο παρακινεί σε περισσότερες προσλήψεις, σε σύσταση περισσότερων επιχειρήσεων και ακόμη σε περισσότερες δαπάνες. Η οικονομία αναπτύσσεται, αποδίδοντας περισσότερα φορολογικά έσοδα, εξέλιξη η οποία βοηθά τις κυβερνήσεις να βάλουν τα δημοσιονομικά τους σε τάξη. Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα αναπτύσσεται με τρόπο ικανό να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.
Ομως, η Ε.Ε. δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αυτό το σενάριο τόσο εύκολα όσο οι ΗΠΑ, επειδή οι κανόνες σε μικροοικονομικό επίπεδο στην Ε.Ε. δημιουργούν τριβές που επιβραδύνουν αυτό το είδος της ανάπτυξης.
Οι αυστηρότεροι κανόνες της Ε.Ε. στην αγορά εργασίας είναι αρκετά γνωστοί και αναφέρονται συχνά ως παράδειγμα. Οι διάφορες δυσκαμψίες στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας σημαίνουν ότι είναι δύσκολο σε πολλές χώρες της Ε.Ε. να ελαττωθεί το μέγεθος μιας εταιρείας.
Αντιμέτωπες με αυτή τη δυσκολία, οι εταιρείες εμφανίζονται λιγότερο πρόθυμες να προχωρούν σε νέες προσλήψεις σε πρώτη φάση, έως ότου βεβαιωθούν ότι η μακροπρόθεσμη ζήτηση για τα προϊόντα τους αρκεί για να δικαιολογήσουν προσλήψεις μακροχρόνιας διάρκειας. Για το λόγο αυτό, ακόμη κι αν οι επιχειρήσεις εξασφαλίσουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρήμα και δάνεια, πολλές θα εξακολουθήσουν να αρνούνται να προχωρήσουν σε προσλήψεις μεγάλης κλίμακας, φοβούμενες ότι θα βρεθούν με μεγάλο προσωπικό, σε μία μελλοντική επιβράδυνση.
Για παράδειγμα, το πρόσφατο πορτρέτο του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, στον «The Economist», δείχνει ότι η Ιταλία συνεχίζει να βρίσκει εμπόδιο στους εργασιακούς κανόνες που καθιστούν τις επιχειρήσεις απρόθυμες να αυξήσουν το προσωπικό τους πέραν των 15 εργαζομένων (έπειτα απ' αυτό τον αριθμό είναι δύσκολο για μια επιχείρηση να περιορίσει το μέγεθός της). Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, οι επεκτατικές μακροοικονομικές πολιτικές απαιτούν συμβατούς μικροοικονομικούς κανόνες.
Υπάρχει κάποια ειρωνεία στο γεγονός ότι ο ισχυρότερος οπαδός των μέτρων λιτότητας ήταν η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, επειδή η Γερμανία, ειδικά υπό την κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών του προκατόχου της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, έκανε πολύ περισσότερα για να απελευθερώσει τους κανόνες της χώρας για την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις από κάθε άλλη κυβέρνηση της Ε.Ε. Η πολιτική, που στηρίζεται στην ανάπτυξη, θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα στη Γερμανία από πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης, για τις οποίες και συνταγογραφήθηκε.
Οι κανόνες που βάζουν φραγμούς στη σύσταση επιχειρήσεων, ενδεχομένως, να αποτελέσουν πολύ μεγαλύτερο εμπόδιο στο να καταστεί αποτελεσματική η νομισματική πολιτική. Είναι απλά υπερβολικά δύσκολο να συσταθούν πολλοί τύποι επιχειρήσεων σε πολλές περιοχές και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί.
Οι αναγκαίες άδειες δεν αποκτώνται συχνά εύκολα. Η γραφειοκρατία για τη σύσταση μιας επιχείρησης εξακολουθεί να είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι στις ΗΠΑ. Πράγματι, ενώ η διαδικασία αυτή έχει καταστεί ευκολότερη στην Ευρώπη τα τελευταία έτη, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι χρειάζεται ο διπλάσιος χρόνος για τη σύσταση μιας μικρής επιχείρησης στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. απ' ό,τι στις ΗΠΑ -και τέσσερις φορές περισσότερος χρόνος στην Ισπανία.
Ενώ η σχετική απουσία επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων επιχειρήσεων, όπως το Facebook, στην Ευρώπη προκαλεί απογοήτευση, οι δυσκολίες που συνεπάγεται το άνοιγμα κομμωτηρίων, βασικών ομίλων λιανικής και απλών υπηρεσιών ταχυδρομικών παραγγελιών, ενδεχομένως να έχουν αντίστοιχα μεγάλο γενικό αντίκτυπο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι άδειες ταξί. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να οδηγήσουν ταξί, συμπεριλαμβανομένων πολλών απ' αυτούς που είναι άνεργοι, χωρίς ωστόσο να μπορούν τόσο πολλοί να εξασφαλίσουν άδεια για να ασκήσουν αυτό το επάγγελμα σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Ας φανταστούμε ότι ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας είναι οργανωμένο, όπως η αγορά των ταξί. Τα περισσότερα είδη οικονομικών μέτρων στήριξης δεν θα οδηγήσουν σε περισσότερα ταξί, έως ότου μειωθούν οι περιορισμοί στην πρόσβαση του εν λόγω επαγγέλματος.
Η Μάγδα Μπιάνκο, η Σίλβια Τζιακομέλι και ο Τζιάκομο Ροντάνο, ερευνητές στην κεντρική τράπεζα της Ιταλίας, αναφέρουν ότι αυτά τα θεσμικά εμπόδια στην ανάπτυξη παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην Ιταλία. Ενα εργοστάσιο, ενδεχομένως, να εξασφαλίσει πιο εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και ίσως τα προϊόντα του να προσελκύσουν μεγαλύτερη ζήτηση, όμως αντί να προσλαμβάνει νέους εργαζομένους, μπορεί να αποφασίσει να αυξήσει τις τιμές του. Ενας πιθανός ανταγωνιστής, μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να εισέλθει στην αγορά, όμως, με δεδομένους όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες σε ρυθμιστικό επίπεδο, ίσως τελικά να αποφασίσει να παραμείνει εντός των υφιστάμενων δραστηριοτήτων του.
Η επεκτατική νομισματική πολιτική σε ένα τέτοιο περιβάλλον, μπορεί να αποτύχει. Ισως γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ, προωθεί συγκεκριμένα κυβερνητικά μέτρα, για να επιτύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα -για παράδειγμα, την πρόσληψη 60.000 νέων καθηγητών.
Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ένα μεγαλεπήβολο αποτέλεσμα στην Ευρώπη, με επεκτατικές μακροοικονομικές πολιτικές, σε συνδυασμό με άρση των μικροοικονομικών φραγμών. Ομως οι σημερινές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι προτιμούν το status quo και μπορούν να αποτρέψουν δυναμικά την υλοποίηση διαφορετικών πολιτικών. Η συγκεκριμένη προσέγγιση συντάσσεται τόσο στην ελληνική πολιτική όσο και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Toυ MARK ROE, καθηγητή στη Σχολή Νομικών Σπουδών του Χάρβαρντ
Πηγή:naftemporiki.gr


Τα όρια των μέτρων κατά της λιτότητας


Η λιτότητα έχει πεθάνει; Στη Σύνοδο Κορυφής του G8στο Καμπ Ντέιβιντ, τον προηγούμενο μήνα, το καθοδηγούμενο από τη Γερμανία πακέτο μέτρων λιτότητας για τις σκληρά δοκιμαζόμενες χώρες του Νότου βρήκε μεγάλες αντιστάσεις. Αντίστοιχα, οι πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία δικαίωσαν όλους όσοι υποστήριζαν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει τρόπο ανάπτυξης μακριά από τον υπερχρεωμένο δημόσιο τομέα, αντί να στοχεύει σε άμεση δημοσιονομική ορθότητα. 
Αντίθετα, οι ΗΠΑ ακολουθούν επεκτατικές και στοχευμένες στην ανάπτυξη μακροοικονομικές πολιτικές από την περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης 2007-2009, παρά τα μαζικά ελλείμματα του προϋπολογισμού. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κρίνοντας από τη μέτρια ανάκαμψη στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με την έλλειψη ανάκαμψης στην Ευρώπη, η αμερικανική πολιτική αποδίδει καλύτερα από τα μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη. 
Το όλο θέμα όμως δεν είναι να επιλέξουμε απλώς ανάμεσα στα μέτρα επέκτασης και στη λιτότητα. Οι μακροοικονομικές πολιτικές αλληλεπιδρούν με τις μικροοικονομικές πραγματικότητες με ευέλικτο τρόπο. Απλώς, η μικροοικονομική διάρθρωση της Ευρώπης καθιστά τις ίδιες αναπτυξιακές μακροοικονομικές πολιτικές λιγότερο αποτελεσματικές στην Ε.Ε. απ' ό,τι στις ΗΠΑ. 

 
Γιάννης Μίχος: Η ανάπτυξη μόνη διέξοδος για τη χώρα

 

Γιάννης Μίχος: Η ανάπτυξη μόνη διέξοδος για τη χώρα
Ο πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων πληροφορικής Epsilon Νet υποστηρίζει ότι οι κανόνες επιτυχίας για μια επιχείρηση ισχύουν και για ένα κράτος
Την ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα, το φρενάρισμα των περαιτέρω μειώσεων των εισοδημάτων και παράλληλα την τόνωση της ψυχολογίας του καταναλωτικού κοινού προτείνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων πληροφορικής Epsilon Νet, με εξειδίκευση σε φορολογικά και εργατικά θέματα, κ. Γιάννης Μίχος, ο οποίος το 2009 ανακηρύχθηκε «καινοτόμος επιχειρηματίας της χρονιάς». Ο ίδιος τονίζει ότι η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι η ανάπτυξη και το μεγάλο πρόβλημά της το έλλειμμα.
Πώς βλέπετε τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα;
«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε τουλάχιστον σ' αυτό: η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η κατάσταση αυτή επιτείνεται από την αρνητική διεθνώς συγκυρία. Το αρνητικό κλίμα μπορεί να αναστραφεί αν συνειδητοποιήσουμε ότι οι διαρκείς αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το έλλειμμα και η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι η ανάπτυξη».
Πώς μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη; Τι προτείνετε;
«Θα σας φανεί ίσως αντιφατική, μέσα στη συγκυρία που περιέγραψα, η διατύπωση μιας αισιόδοξης οπτικής όπως η δική μου. Είμαι άνθρωπος της αγοράς. Σας βεβαιώνω πως οι ίδιοι παράγοντες επιτυχίας που ισχύουν σε μια επιχείρηση ισχύουν και σε μια χώρα. Θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος, εστιάζοντας σε πράγματα που θεωρώ εφικτά:
Πρώτον, δημιουργία οράματος. Δεύτερον, καθορισμός των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει σε στρατηγικό επίπεδο ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει να επενδύσει. Κατόπιν, σε δεύτερο πλάνο, να εξετάσει κίνητρα ενίσχυσης αυτών των τομέων, ευνοϊκές συνθήκες λειτουργίας, δημιουργία θερμοκηπίων επιχειρηματικής δράσης κτλ. Επιτρέψτε μου να αναφέρω ως παράδειγμα τον χώρο της πληροφορικής, που είναι και ο τομέας της δραστηριοποίησής μου. Η πληροφορική δεν απαιτεί μεγάλα κεφάλαια. Στην πληροφορική δεν υπάρχει μεταβλητό κόστος ανά μονάδα προϊόντος• μικρά σχήματα μπορούν να δημιουργήσουν καινοτόμες δραστηριότητες, υψηλή προστιθέμενη αξία και να δώσουν πολλές θέσεις απασχόλησης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης νέων δραστηριοτήτων στον χώρο της πληροφορικής με συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία εξωστρέφειας. Τρίτον, ορισμός των κινήτρων που θα δοθούν για την ενίσχυση αυτών των τομέων. Λέγοντας κίνητρα δεν εννοώ μόνο επιδοτήσεις ούτε εννοώ χαριστικού τύπου μεταβιβάσεις δημόσιας περιουσίας. Πιστεύω ότι τα υγιή επιχειρηματικά κεφάλαια δεν θέλουν χαριστικές συμβάσεις. Θέλουν υγιές και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, ξεκάθαρους νόμους, κίνητρα απασχόλησης, φιλικό κρατικό μηχανισμό, τήρηση των υποσχεθέντων, μη αντικρουόμενες στρατηγικές επιλογές. Τέταρτον, ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων τόσο με φορολογικά κίνητρα όσο και με την ενίσχυση δημιουργίας εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων.
Πέμπτον, απόλυτη ηλεκτρονική διακυβέρνηση χωρίς παλινωδίες. Εκτον, ηλεκτρονικές πλατφόρμες ελέγχου του ανταγωνισμού ως μοχλός συγκράτησης της αύξησης των τιμών».
Πώς αξιολογείτε τις φορολογικές αλλαγές που εξήγγειλε πρόσφατα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης;
«Νομίζω χρειαζόμαστε επιτάχυνση σημαντικών αλλαγών που θα απλοποιήσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα θα θεμελιώνουν την αξιοπιστία μεταξύ επιχειρήσεων, φορολογουμένων και πολιτείας».
Απαραίτητη  η πληροφορική
Δραστηριοποιείστε στον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Τι εργαλεία παρέχονται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη διευκόλυνσή τους σχετικά με οικονομικές δραστηριότητες και υποχρεώσεις;
«Χωρίς πληροφορική δεν υπάρχει πληροφόρηση με συνέπεια οι επιχειρηματικές αποφάσεις να βασίζονται όχι σε στοιχεία αλλά μόνο στα επιχειρηματικά αντανακλαστικά. Σε αυτές τις εποχές, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω της παγκοσμιοποίησης των αγορών, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Εχω την τύχη να βρίσκομαι σε έναν επιχειρηματικό χώρο με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως. Επίσης σε έναν κλάδο όπου η νεανική αντίληψη, ενάντια στο ρεύμα, αποτελεί ελατήριο αλματώδους ανάπτυξης. Κάτω απ' αυτό το πρίσμα και με βάση τις προηγμένες λύσεις που η εταιρεία μας διαθέτει για τη λειτουργία τόσο των επιχειρήσεων όσο και των λογιστικών γραφείων νιώθουμε την ικανοποίηση αλλά και την ευθύνη να συνεχίσουμε περισσότερο απαιτητικά. Με αισιόδοξη διάθεση, με επενδύσεις, με ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας και προπάντων βασιζόμενοι στους νέους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά - ο μέσος όρος ηλικίας στην εταιρεία μας είναι κάτω από 28 ετών - συνεχίζουμε στοχεύοντας ολοένα και πιο ψηλά».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων πληροφορικής Epsilon Νet κ. Γιάννης Μίχος
Πηγή:tovima.gr
Γιάννης Μίχος: Η ανάπτυξη μόνη διέξοδος για τη χώρα
Ο πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων πληροφορικής Epsilon Νet υποστηρίζει ότι οι κανόνες επιτυχίας για μια επιχείρηση ισχύουν και για ένα κράτος
Την ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα, το φρενάρισμα των περαιτέρω μειώσεων των εισοδημάτων και παράλληλα την τόνωση της ψυχολογίας του καταναλωτικού κοινού προτείνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων πληροφορικής Epsilon Νet, με εξειδίκευση σε φορολογικά και εργατικά θέματα, κ. Γιάννης Μίχος, ο οποίος το 2009 ανακηρύχθηκε «καινοτόμος επιχειρηματίας της χρονιάς». Ο ίδιος τονίζει ότι η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι η ανάπτυξη και το μεγάλο πρόβλημά της το έλλειμμα.
 
Πώς βλέπετε τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα;
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 381 από 512