Επικαιρότητα
Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες.

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες.


Από την ακατάσχετη αρθροδιάρροια των τελευταίων ημερών για την Ελλάδα και την αριστερά, ξεχωρίζει στην εφημερίδα Les Echos το άρθρο του Jacques Delpla, συμβούλου του Γάλλου πρωθυπουργού(*), με τον εύγλωττο τίτλο: «πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Ελληνες ψηφοφόρους. Επιτάχυναν την εξέρευση επιλογών και αφύπνισαν». Πως εξηγείται τότε ότι είμαστε μάρτυρες μιας χωρίς προηγούμενο προπαγανδιστικής τρομοκρατικής επίθεσης, με τον χάρο να παραμονεύει ακόμη και στις γελοιογραφίες;

 
Η λιτότητα αποσκοπεί στην εκμετάλλευση της κρίσης, όχι στην επίλυσή της.

Η λιτότητα αποσκοπεί στην εκμετάλλευση της κρίσης, όχι στην επίλυσή της.

«Η ανάπτυξη και όχι η ύφεση είναι η κατάλληλη στιγμή για λιτότητα». Αυτό διακήρυσσε πριν από 75 χρόνια ο Τζον Μέιναρντ Κέινς και είχε δίκαιο. Ακόμη και αν έχεις χρόνιο πρόβλημα ελλείμματος - και ποιος δεν έχει; - οι περικοπές των δαπανών την ώρα που η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση είναι μία αυτοκαταστροφική στρατηγική, επειδή απλά βαθαίνει ακόμη περισσότερο την ύφεση.

 
Γιάννης Βαρουφάκης: Πώς “διάολο” χρεοκοπεί και η κερδοφόρα Ισπανία;

Γιάννης Βαρουφάκης: Πώς “διάολο” χρεοκοπεί και η κερδοφόρα Ισπανία;

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κακή διαχείριση της κρίσης εξαπολύει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μέσω άρθρου του στο περιοδικό «HOT DOC», χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ισπανίας. Πως μια χώρα, αναρωτιέται, απολύτως «ισοσκελισμένη και κερδοφόρα», την οδήγησαν οι «γελοίες πολιτικές αποφάσεις» και οι «αγορές» στο χείλος της καταστροφής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

 
G7: Συμφώνησαν για στήριξη σε Ελλάδα-Ισπανία

G7: Συμφώνησαν για στήριξη σε Ελλάδα-Ισπανία

Σύμφωνα με τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Τζουν Αζούμι, οι υπουργοί Οικονομικών των επτά...

 

 
ΜΥΘΟΙ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΥΘΟΙ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΠΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ!

Έχει υπερβεί κάθε όριο ανοχής η ανθελληνική προπαγάνδα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Με έναν καταιγισμό ψεμάτων έχουν πείσει τον γερμανικό λαό ότι δήθεν η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της στην ΕΕ και έτσι μπήκε δολίως στην Ευρωζώνη, στην οποία δεν θα έπρεπε να είχε ενταχθεί ποτέ. Στη βάση αυτή, μας σερβίρουν κάθε τόσο δημοσκοπήσεις του τύπου το 49% των Γερμανών επιθυμεί την αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ, το 62% των Γερμανών συμφωνεί με την πολιτική επιβολής εξοντωτικής λιτότητας στους Έλληνες, το 59% δεν κατανοούν γιατί οι Έλληνες ψηφίζουν κόμματα που αντιτίθενται στο μνημόνιο που ρημάζει τη ζωή τους και άλλα παρόμοια.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 382 από 494