Επικαιρότητα
παρατείνεται έως τις 29 Ιουνίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

10180 Αθήνα

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Tηλ.: 210-3332551/2

Fax: 210-3332559

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση Τύπου 

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά, παρατείνεται έως τις 29 Ιουνίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

 

 
Ρουμπινί: "Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε"

Ρουμπινί: "Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε"             

 

«Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και ζητά να μην σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπει συνολική κατάρρευση της Ευρωζώνης. Ο κ. Ρουμπινί υποστηρίζει ότι «το τι θα συμβεί αν οι Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ, εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη» ενώ τονίζει ότι εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, οι επενδυτές θα φοβηθούν και στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα τρέξουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες».

 

 
Tεστ αντοχής για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Tεστ αντοχής για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

 

Υπό το βάρος της αβεβαιότητας που πυροδοτούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οικονομικοί εμπειρογνώμονες σε επίπεδο Euro Working Group εξετάζουν όλες τις τεχνικές επιλογές «σχεδίου- ασπίδας» για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στην Ε.Ε., εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ.

 

 
Roubini: Νάνος η Γερμανία χωρίς το ευρώ

Roubini: Νάνος η Γερμανία χωρίς το ευρώ

 

Η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ για να επιβιώσει, δηλώνει στην εφημερίδα Bild ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini.

«Χωρίς το ευρώ, η Γερμανία θα ήταν ένας οικονομικός και πολιτικός νάνος σε σύγκριση με τις ΗΠΑ ή την Κίνα», εξηγεί.

«Ως εξαγωγική χώρα, η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ και τις ευρωπαϊκές χώρες ως εμπορικούς εταίρους. Επομένως: Κολυμπάτε μαζί ή πνίγεστε μαζί», τονίζει ο Roubini.

 
Τζάμπα το πανηγύρι...

Τζάμπα το πανηγύρι...

 

Αυτή την φορά το πανηγύρι δεν κράτησε ούτε 24 ώρες. Η κατήφεια επέστρεψε στις αγορές μετά το πανηγυράκι που στήθηκε γύρω από την «διάσωση» των τραπεζών της Ισπανίας. Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ πήραν ξανά την κατιούσα με πρώτες τις τραπεζικές μετοχές, το ευρώ έπεσε 0,3% σε σχέση με το δολάριο και το επιτόκιο των 10ετών ισπανικών ομολόγων που είχε πέσει κοντά στο 6%, πήρε ξανά την ανιούσα κλείνοντας σήμερα το πρωί κοντά στο 6,6%.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 383 από 497