Επικαιρότητα
Να αφελληνιστούν!

Να αφελληνιστούν!

Η πρόσφατη εξέλιξη με την ακύρωση της αλόγιστης συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank επανέφερε στο προσκήνιο την υστερική, και παράλογη, ταύτιση των συμφερόντων των τραπεζιτών μας με το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας. Έχω ήδη εκφράσει τη συμπαράστασή μου στην... τρόικα που πολύ σωστά έθεσε τέλος σε αυτή τη συγχώνευση. Στις παρακάτω γραμμές εξηγώ γιατί, ιδίως μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια, να αφελληνιστούν άμεσα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 
Τροπολογία-σκάνδαλο παραγραφής ευθυνών για θαλασσοδάνεια

Τροπολογία-σκάνδαλο παραγραφής ευθυνών για θαλασσοδάνεια

Mε αυτήν απαλλάσσονται από το αδίκημα της απιστίας τα μέλη Δ.Σ. και στελέχη τραπεζών για δανειοδοτήσεις σε νομικά πρόσωπα που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Παραμένουν τα ερωτήματα αν αφορά συγκεκριμένους φορείς που σνδέονται με διάφορες επιχειρήσεις, ακόμη και ΜΜΕ

 
Παιχνίδι με τις αποζημιώσεις!!

Παιχνίδι με τις αποζημιώσεις!!

Τι κρύβεται πίσω από τον... ξαφνικό έρωτα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» που στη διαδικτυακή του έκδοση υιοθετεί την άποψη ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα περίπου 162 δισ. ευρώ;

Και αυτό, όταν έχει αποκαλυφθεί με τις επισταμένες μελέτες που έχουν γίνει και από την επιτροπή επικεφαλής της οποίας ήταν ο Μανώλης Γλέζος ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία για τα εγκλήματα του Γ' Ράιχ στη χώρα μας φτάνουν περίπου το ένα τρισ. ευρώ.

 
Εισαγγελέας για τις 107 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων

Εισαγγελέας για τις 107 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων

Στα χέρια του εισαγγελέα περνά ο «καυτός» φάκελος των ελληνικών offshore εταιρειών καθώς η προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, διέταξε έρευνα.

 
«Σας χρωστάμε 162 δις, αλλά σας γράφουμε στις «λίστες» μας

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel” με τίτλο: «Σας χρωστάμε 162 δις, αλλά σας γράφουμε στις «λίστες» μας

Το κωμικό θα είναι τα χρωστούμενα της Γερμανίας να….τα απαιτήσουν οι ίδιοι οι Γερμανοί, για λογαριασμό μας, αφού επί 4 χρόνια που η Ελλάδα δεινοπαθεί, οι έλληνες αρμόδιοι φοβούνται –ή κάτι άλλο;-να τα ζητήσουν!

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 389 από 611