Επικαιρότητα
Ο σκοτεινός ρόλος των τραπεζών
Έχοντας καταφέρει να πάρουν τα εκδοτικά δικαιώματα από τα κράτη και τις κεντρικές τους τράπεζες, με την έκδοση του 90% των χρημάτων από το πουθενά, απομυζούν αχόρταγα το σύστημα – κάτι που θέλουν να σταματήσουν αμέσως οι Ελβετοί, υιοθετώντας το πλήρες χρήμα.  

.«Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως οι καταθέσεις τους είναι αληθινά χρήματα – παρά το ότι δεν ισχύει, αφού ένας τραπεζικός λογαριασμός δεν είναι τίποτα άλλο από ένα δάνειο του πελάτη στην τράπεζα και μία απαίτηση του απέναντι της να του καταβάλλει μετρητά χρήματα«.

.

 

 
Παράταση συγκεντρωτικών καταστάσεων, ΜΥΦ έως 31.3.2018

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ ορίζεται ότι, οι καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών (ΠΟΛ. 1022/2014) που αφορούν τα ημερολογιακά έτη 2017 και επόμενα, υποβάλλονται μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν. Για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση μέχρι τη 15η Μαΐου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν. 
Ο Μάριο Ντράγκι αύξησε τις αποδοχές του -Πόσα παίρνει κάθε χρόνο

Οι ακαθάριστες ετήσιες αποδοχές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έφτασαν πέρσι τα 396.900 ευρώ, αυξήθηκαν δηλαδή κατά περίπου 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

 
Nα επιστρέψει στην Ελλάδα τα κέρδη της η ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα

Καθώς στον διεθνή τύπο πληθώρα δημοσιευμάτων αναφέρεται για άλλη μια χρονιά στα κέρδη που έβγαλε η ΕΚΤ από τα Ελληνικά κρατικά ομόλογα, ιδιαίτερα επίκαιρη αποδεικνύεται η προ ημερών παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή  Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με την οποία ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κάλεσε τον Μάριο Ντράγκι να επιστρέψει στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα παραπάνω δημοσιεύματα τα κέρδη της ίδιας της ΕΚΤ από Ελληνικά ομόλογα που αγοράστηκαν στο πλαίσιο της προγράμματος  SΜP ανήλθαν πέρυσι σε 154 εκατ. ευρώ και το 2016 σε 185 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά ανήλθαν σε 339 εκατ. ευρώ εντός μιας διετίας. Για να γίνει αντιληπτή η τάξη μεγέθους των κερδών αυτών αρκεί να επισημανθεί ότι οι προβλεπόμενες μνημονιακές μειώσεις του ΕΚΑΣ  για το 2018 και 2019 ανέρχονται σε 284 εκατ. ευρώ (ήτοι 234 εκατ. ευρώ το 2018 και 50 εκατ. ευρώ το 2019).

 

 
Η εδραίωση της αυθαιρεσίας οδηγεί σε εκτροπή

Ενώ η κοινή γνώμη και τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην υπόθεση Novartis και στα εθνικά θέματα, είναι σαφές ότι η σκληρή πλευρά των δανειστών έχει αρχίσει να δημιουργεί προσκόμματα στην 4η αξιολόγηση που είναι μπροστά μας, όπως φάνηκε και στο τελευταίο eurogroup με τον έντονο διάλογο Ντράγκι-Τσακαλώτου.  Μέσα σε αυτό το σκηνικό και υπό την ανελέητη πίεση των τραπεζών και της εφορίας, υπόγειες διεργασίες συντελούνται στους κόλπους της ελληνική κοινωνίας που βιώνει το «καθεστώς αυθαιρεσίας» σε μια γενικευμένη κατάσταση που τείνει να γίνει κανονικότητα. Η αυθαιρεσία σε τέτοιες διαστάσεις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εκτροπή.  

 Η «κατάσταση αυθαιρεσίας» και η «αποπροσωποίηση» των μηχανισμών

pacta sunt servanda, rebus sic stantibus

η συμφωνία τηρείται εφόσον εξακολουθούν τα πράγματα να είναι ίδια

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 529