Επικαιρότητα
Μαζικά μεταναστεύουν σε Κύπρο και Βουλγαρία οι ελληνικές εταιρείες

Μια νέα πραγματικότητα αναδύεται μέσα στη κρίση. Μαζική είναι η φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία και την Κύπρο, οι οποίες, σε αντίθεση με την Ελλάδα, καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια να προσελκύουν επενδύσεις αντί να τις διώχνουν αυτό είναι λοιπόν το στοιχείο που διαφοροποιεί αρχικά τη χώρα μας από τις ανταγωνίστριες χώρες.

Όταν το 2009 είχαμε τα πρώτα εμφανή σημάδια της κρίσης η εικόνα του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ ήταν όπως δείχνει ο πίνακας  τα δε Ελλείμματα ως προς το ποσοστό επί του ΑΕΠ

 

 
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Έχουν τόσα πολλά λεφτά που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν και γίνονται φιλάνθρωποι κάνοντας  μεγάλες δωρεές για να χρηματοδοτήσουν ανθρωπιστικές δράσεις, επιστημονική έρευνα, τα πεινασμένα παιδάκια της Αφρικής και των χωρών που πλήττονται από την ρύπανση του πλανήτη… αλλά και για να γλυτώσουν εφορία.

Βέβαια, η φορολόγηση, ειδικά για τους πλούσιους είναι γεμάτη παράθυρα και μπαλκονόπορτες, ενώ για τους υπόλοιπους είναι αυστηρή. Δεν είναι τυχαίο που ο πολυδισεκατομμυριούχος  Γουώρεν  Μπάφετ ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να φορολογήσει τους πλούσιους, όταν ανακάλυψε ότι πλήρωνε λιγότερους φόρους από τη γραμματέα του. Σε αυτή την θέση συμπαρατάχθηκε και ο Μπιλ Γκέιτς….

 

 
Η ανισότητα εμπόδιο στην ανάπτυξη

Το τελευταίο άρθρο του Κώστα Βεργόπουλου

Η όξυνση της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας δεν αποτελεί μόνον ηθικό και ανθρώπινο ζήτημα, με αποκλειστική επίπτωση στις πιο αδύναμες κατηγορίες του πληθυσμού· συνιστά ταυτόχρονα κρίσιμο ζήτημα όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία και στις επιδόσεις του οικονομικού συστήματος. Με την αυταρέσκεια της ηλικίας της, η αποτυχούσα υποψήφια στην πρόσφατη αμερικανική εκλογή είχε την απρονοησία να στιγματίσει τα θύματα της παγκοσμιοποίησης ως «αξιοθρήνητους» και «άχρηστους» (déplorables). Ομοίως, με την αλαζονεία της δικής του ηλικίας, ο νεοεκλεγείς Γάλλος Πρόεδρος δεν παύει να χαρακτηρίζει τους περιθωριοποιούμενους πληθυσμούς ως «παραιτημένους από κάθε προσπάθεια» και «ακαμάτηδες» (fainéants). Ωστόσο, με την ενοχοποίηση των θυμάτων η πρώτη απώλεσε την εκλογή -χωρίς, βέβαια, με τον αντίπαλό της να εξασφαλίζεται η δικαίωσή τους-, ενώ με την παραπλήσια στοχοποίηση ο δεύτερος την κέρδισε. Στη γειτονική του Γερμανία, με το επιχείρημα ότι οι περικοπές μισθών είναι προτιμότερες από τις απολύσεις, η καγκελάριος Μέρκελ κατόρθωσε να επανεκλεγεί.

 

 
Τα μυστικά του βρώμικου χρήματος;
Το μεγαλύτερο νόμιμο σκάνδαλο φοροδιαφυγής του αιώνα που αποκαλύφθηκε παραδόξως από μία γερμανική εφημερίδα, η χώρα της οποίας θεωρείται ως η πρωταθλήτρια της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος – με συγκεκριμένους στόχους ξανά, όπως η Ρωσία, ο πρόεδρος Trump, οι Η.Π.Α. και η Μ. Βρετανία.

 
Η φορολόγηση της «μαρίδας» δεν φτάνει, δεν είναι αρκετή πιά.

Καλά την Βασίλισσα ρε; Δεν έχετε φιλότιμο; Την Βασίλισσα στην «σέντρα»; Ούτε ιερό, ούτε όσιο;

Η διεθνής τραπεζική μαφία παίζει τα ρέστα της, και έβαλε τους κολαούζους της να ουρλιάξουν για την ανάγκη τήρησης της  ηθικής και φορολόγησης των πλουσίων.

Το παγκόσμιο χρέος πλέον αντιστοιχεί στο 324%* του παγκοσμίου ΑΕΠ, σύμφωνα με αναφορά του IIF (Institute of International Finance)  έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 215 τρις  USD και συνεχίζει ανεξέλεγκτα.

*(Το χρέος επί της εκατό, ιδιωτικό και δημόσιο, της χρεωκοπημένης Ελλάδας, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. )

Το περίπου 10% από τα έσοδα-φόρους, που αποδίδει κάθε κράτος στην τραπεζική μαφία δεν φτάνει.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 512