Επικαιρότητα
Τα σενάρια ελαφρύνσεων για τις εισφορές επαγγελματιών

Δέσμη μέτρων ελάφρυνσης των επαγγελματιών, με αιχμή τη μείωση τόσο των ληξιπρόθεσμων όσο και των τρεχουσών εισφορών ώστε η συνολική επιβάρυνση περίπου του 7% των μη μισθωτών που δηλώνει εισοδήματα άνω των 18.000 με 20.000 ευρώ και έως 70.000 ευρώ το χρόνο, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

 

 
Τους λογαριασμούς ρεύματος θα σκανάρει η ΑΑΔΕ για να εντοπίσει αδήλωτα ενοικιαζόμενα

Οι διαρκείς καθυστερήσεις και μεταθέσεις που καταγράφονται στο ζήτημα του ηλεκτρονικού μητρώου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb, οδηγεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην αξιοποίηση άλλων μέσων για τον εντοπισμό φορολογουμένων που εκμισθώνουν ακίνητα χωρίς να το δηλώνουν.

 
Το σχέδιο για την Ελλάδα
Πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να έχει κανείς τα πάντα, είναι απείρως προτιμότερο να επιλέξει ένα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο σε μία μη χρεωμένη και ασφαλή χώρα, από ένα υψηλότερο σε μία υπερχρεωμένη – αφού τελικά οι Πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα δημόσια χρέη, όταν το κράτος αδυνατεί, ενώ τους κοστίζουν τα πολλαπλάσια.

 
Der Spiegel: Αποστολή εξετελέσθη- Και η Ελλάδα πεθαίνει;

«Αποστολή εξετελέσθη - Η Ελλάδα πεθαίνει» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού, Der Spiegel αναφερόμενο στην λήξη του τρίτου προγράμματος της χώρας αλλά και στο δύσκολο καλοκαίρι λόγω πυρκαγιών που έβγαλαν στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα.

 
Έρχεται θερμό φθινόπωρο στην Ιταλία

Πριν καλά καλά συνέλθουν από τον πανικό που είχε επικρατήσει τον Μάιο, τότε που έτρεμαν στην ιδέα ενός Italexit, οι επενδυτές στις αγορές ομολόγων και μετοχών της Ιταλίας προετοιμάζονται για το «Autumno Caldo» ή αλλιώς ένα θερμό φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση της Ρώμης θα πρέπει να καταρτίσει τον Σεπτέμβριο τον προϋπολογισμό του 2019, με τον υπουργό Οικονομίας, Τζιοβάνι Τρία, να έχει ήδη προειδοποιήσει για επιβράδυνση της οικονομίας και αύξηση του ελλείμματος. Από την άλλη, τα μεγαλεπήβολα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού Λέγκα-Πέντε Αστέρων για γενναίες αυξήσεις δαπανών, μειώσεις φόρων και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 780 ευρώ για τους φτωχούς Ιταλούς θέτουν τη Ρώμη σε πορεία σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, επαναφέροντας το πολιτικό ρίσκο στο ραντάρ των επενδυτών.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 559