Επικαιρότητα
Συρρίκνωση των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης, θα υπάρχει αντίδραση;

H συμπίεση είναι ιδιαίτερα έντονη στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια (μεσογειακές χώρες όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ισπανία και οι ανατολικές χώρες όπως η Εσθονία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία), αλλά είναι επίσης εκπληκτικά σημαντική στις σκανδιναβικές χώρες. Στη Γερμανία, όπου τα μεσαία εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί σε όλη τη διάρκεια της περιόδου (όπως στη Σουηδία).

Αυτή η αποκοπή από την ευρωπαϊκή μεσαία τάξη γενικά είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση της τάξης των χαμηλότερων εισοδημάτων παρά στην τάξη των ανώτερων εισοδημάτων, μολονότι η τελευταία επέκτεινε σημαντικά και σε ορισμένες χώρες (ιδίως στην Ιρλανδία και την Τσεχική Δημοκρατία).

Αυτές οι τάσεις αναδεικνύονται ως μια σαφής πηγή ανησυχίας και, εάν δεν επανέλθουν, μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις.

 
Κοιτώντας νηφάλια το Γιούρογκρουπ

Η απόφαση του Γιούρογκρουπ στις 15 Ιουνίου ξεκινάει με έξι παραγράφους που καλωσορίζουν τα σκληρά επιπλέον μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστούν μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. Το Γιούρογκρουπ δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από τις «μεταρρυθμίσεις» που έχει ήδη κάνει η κυβέρνηση. Στο ίδιο πνεύμα κάνει παραινέσεις για αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων και διαμόρφωση αναπτυξιακής στρατηγικής.

 

 
Διακριτικά ανοίγματα των Γερμανών για το χρέος

Μικρά ανοίγματα» για το ζήτημα του χρέους εμφανίζονται να κάνουν διακριτικά οι εκπρόσωποι του γερμανικού λαού, όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση που διεξήχθη την Πέμπτη στην Bundestag για τη συμφωνία του Λουξεμβούργου.

Επί τάπητος στη συζήτηση που συμμετείχαν μόνο βουλευτές τέθηκαν θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το σύνολο της γηραιάς ηπείρου, όπως το Brexit και το ελληνικό ζήτημαΕπί τάπητος στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν μόνο βουλευτές, τέθηκαν θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το σύνολο της γηραιάς ηπείρου, όπως το Brexit και το ελληνικό ζήτημα. Η συζήτηση έγινε έπειτα από αίτημα των Πρασίνων και εν όψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

 

 
Το… ζόμπι του Grexit επιστρέφει!

Πριν στεγνώσει το μελάνι στο ανακοινωθέν του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, μια άκρως επικίνδυνη για την Ελλάδα αμφισβήτηση της συμφωνίας έρχεται από την Γερμανία, καθώς επιχειρείται να τεθεί πάλι σε κίνηση το… ζόμπι του Grexit.

 
Ο.Ε.Ε.: «Απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης για την κίνηση-παρωδία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.»

Η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καταγγέλλει την πρωτοβουλία της ΠΟΦΕΕ να ζητήσει από την Κυβέρνηση τη μετατροπή της από ένα δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο και δεν εκπροσωπεί το σύνολο, άλλα ένα μικρό μέρος, των λογιστών - φοροτεχνικών, σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Πρόκειται για κίνηση, που στερείται πλήρως σοβαρότητας και γίνεται για επικοινωνιακούς και συντεχνιακούς λόγους, εις βάρος και των άλλων ομοσπονδιών των λογιστών – φοροτεχνικών.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 497