Επικαιρότητα
Η κατάρρευση της Wall Street:

Τα πρώτα πυρά ενός επικείμενου νομισματικού πολέμου

 Τα όσα συνέβησαν από την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στα χρηματιστήρια με επίκεντρο την Wall Street, πιθανότατα αποτελούν τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά ενός επικείμενου οικονομικού και νομισματικού πολέμου μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Οι υψηλές αποδόσεις των Αμερικανικών δεικτών και των μετοχών διακόπηκαν απότομα την περασμένη Παρασκευή όταν το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκανε βουτιά, μιλώντας όλοι για τη διόρθωση που οι αγορές περίμεναν. Η συνεδρίαση ωστόσο της Δευτέρας 5/2 ήταν ακόμη πιο καταστροφική, με τον δείκτη Dow Jones να καταγράφει πολύ μεγάλες απώλειες. Τι φοβήθηκαν οι αγορές;

 

 
Πόσα ακριβώς λεφτά έβαλε η NOVARTIS στα ‘χρυσά βαλιτσάκια’

Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές που άρχισαν να φτανουν σήμερα το απόγευμα  στα δημοσιογραφικά γραφεία από τους εκπροσώπους των κομμάτων που ανάγνωσαν την πολυσέλιδη δικογραφία, οι μίζες διακινήθηκαν με τρείς μορφές

Με τι τρόπο διακινούνταν οι μίζες;

 

 
Αυτός είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Ολαφ Σολτς αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA.

 

 
Έρχεται νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις

Στα σκαριά βρίσκεται νομοσχέδιο σχετικά με τους μετασχηματισμούς και τις συγχωνεύσεις εταιρειών.

Έτσι συγκροτείται Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με σκοπό: την καταγραφή των επιτρεπομένων από τις διατάξεις του εταιρικού δικαίου μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων και την αντιπαραβολή τους με τα οριζόμενα στους φορολογικούς/αναπτυξιακούς νόμους, την εισήγηση διατάξεων για νέες μορφές μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων, στα πλαίσια πάντα του κοινοτικού δικαίου, την εισήγηση διατάξεων για τη σύγκλιση/εναρμόνιση του εταιρικού με το φορολογικό δίκαιο σε θέματα μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων και για τη διαρκή παρακολούθηση και διόρθωση τυχόν αποκλίσεων και την κατάρτιση σχεδίου νόμου, αιτιολογικής έκθεσης και όλων των λοιπών συνοδευτικών εκθέσεων για την υλοποίηση των ανωτέρω.

 
Ελβετία, ΗΠΑ και Γερμανία πρωταθλήτριες χώρες στην προσέλκυση φοροφυγάδων

Νέα μελέτη που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Δίκτυο φορολογικής Δικαιοσύνης» (Tax Justice Network) αποκαλύπτει ότι η Ελβετία βρίσκεται στην κορυφή των πλέον διεφθαρμένων χωρών, συγκεντρώνοντας «σκορ-ρεκόρ 76 μονάδων». Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα νησιά Κέιμαν.


«Η Ελβετία αποτελεί τον κορυφαίο φορολογικό παράδεισο στον κόσμο και ένα από τα κυριότερα εξωχώρια οικονομικά κέντρα», σύμφωνα με τη μελέτη Financial Secrecy Index - 2018. 

Όπως δείχνει η έρευνα, «οι Ελβετοί μπορεί να είναι πρόθυμοι να συνεργασθούν, ανταλλάσσοντας πληροφορίες με πλούσιες χώρες, αλλά ταυτόχρονα εξακολουθούν να προσφέρουν στους πολίτες φτωχών χωρών την ευκαιρία να φοροδιαφεύγουν».

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην 4η θέση, η Γερμανία στην 7η, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην 9η, η Ιαπωνία στην 13η, με την Ολλανδία να φιγουράρει στη 14η θέση.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 529