Επικαιρότητα
ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία τα "έγραψε" κανονικά ο Τσίπρας στα παλιότερα των υποδημάτων του. Ο δε Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα σεβαστεί την υπογραφή Τσίπρα. Σειρά λοιπόν τώρα έχει ο ανένδοτος πολιτικός αγώνας. 


Το σύστημα μαζί τα πληρωμένα φερέφωνά του, τους συκοφάντες του και τους βλάκες που ακολουθούν κάθε ηλιθιότητα που σερβίρει το σύστημα, είτε από καθαρή βλακεία είτε από ζήλια και μίσος, βγήκε και κατηγορεί με κάθε είδους φαντασιακή συκοφαντία, τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια και σήκωσαν έναν πεσμένο λαό όρθιο. Μεταξύ άλλων τους κατηγορεί ότι θέλουν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά αυτό που έκαναν, για να ανατρέψουν το σύστημα. 

Εγώ όμως αναρωτιέμαι: 

 
Στην πενταετία η προθεσμία παραγραφής

Υπέρ της σημαντικής μείωσης της χρονικής περιόδου παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να ελέγξει και να επιβάλει φόρους και πρόστιμα σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος στις οποίες έχουν υποβληθεί αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις τάχθηκε η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 

 

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 147/2018 γνωμοδότηση που εξέδωσε στις 30 Ιουλίου, η περίοδος παραγραφής στις περιπτώσεις αυτές δεν είναι δεκαπενταετής, αλλά πενταετής, και μπορεί να παραταθεί για άλλα τρία έτη μόνο σε περίπτωση που η εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης γίνει εντός του τελευταίου έτους της πενταετούς περιόδου παραγραφής. 

 
Αναλαμβάνει η Κίνα τα ηνία της πορτογαλικής οικονομίας;

Τα χρόνια της τρόικας κινέζοι επενδυτές αγόραζαν μαζικά πορτογαλικές επιχειρήσεις. Σήμερα επιχειρείται η εξαγορά του μεγαλύτερου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Πορτογαλία. Υπάρχει κίνδυνος πολιτικής εξάρτησης;

Η πορτογαλική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EPD ήταν κάποτε μια περήφανη κρατική επιχείρηση που απασχολούσε πάνω από 25.000 εργαζόμενους. Σύντομα ενδέχεται να περάσει σε κινεζικά χέρια. Η κρατική κινεζική εταιρεία China Three Gorges, που κατέχει ήδη το ένα τέταρτο των μετοχών της πορτογαλικής επιχείρησης, έχει ήδη καταθέσει προσφορά εξαγοράς του συνόλου των μετοχών. Πρόκειται για μέρος του στρατηγικού σχεδίου της Κίνας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους νευραλγικούς τομείς της πορτογαλικής οικονομίας, λέει οι επικριτές. Η πορτογαλική κυβέρνηση απαντά από την πλευρά της ότι οι Κινέζοι είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι με τους επενδυτές από άλλες χώρες. Γεγονός είναι ότι η… επενδυτική περιοδεία της Κίνας στην Ευρώπη έχει προκαλέσει προβληματισμό και κριτική και σε άλλες χώρες –ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις επενδύσεις της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

 
«Κρυφή» κρατά την έκθεση για το ελληνικό χρέος η ΕΚΤ

Η θέση της Κεντρικής Τράπεζας φαίνεται να είναι περισσότερο κοντά στην εκτίμηση του ΔΝΤ όσο αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Δεν θα ολοκληρώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους πριν τις αρχές του φθινοπώρου και μόνο αφού γίνουν και οι τελευταίες εγκρίσεις των μέτρων που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup Ιουνίου από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές Οκτώβρη είναι η πιθανότερη χρονική στιγμή για την ολοκλήρωση της Έκθεσης. Ακόμα και τότε όμως η Έκθεση αξιολόγησης δεν θα δημοσιοποιηθεί, αλλά θα γίνει γνωστή έμμεσα από την στάση της ΕΚΤ όσο αφορά την ένταξη ή μη των ελληνικών ομολόγων στο QE.

 
Οι ευρωεκλογές, το ΔΝΤ και η μεταμνημονιακή διαπραγμάτευση

Η τραγωδία στο Μάτι δεν ανατρέπει μόνο κάθε πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά θέτει νέες προτεραιότητες στη χώρα στο κοινωνικό, στο αναπτυξιακό και εξ ανάγκης στο δημοσιονομικό επίπεδο. Η ανάγκη για ριζοσπαστική αναδιοργάνωση των υπαρκτών κρατικών και αυτοδιοικητικών δομών και η συγκρότηση νέων, όχι μόνο για την πολιτική προστασία, αλλά για την ανασυγκρότηση του ίδιου του κράτους με όρους 21ου αιώνα, είναι πλέον επιτακτική.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 559