Επικαιρότητα
Οι έξι μεταρρυθμίσεις για ανάκαμψη

Με... «αέρα» αρχηγού, εμφανή αυτοπεποίθηση γι' αυτά που λέει και ισχυρή δόση αισιοδοξίας εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πρώτο ουσιαστικά επίσημο κάλεσμα επί ελληνικού εδάφους της πρωτοβουλίας Diem25.

Αν και απέφυγε να το ξεκαθαρίσει, ήταν εμφανές ότι στόχος είναι ο μετασχηματισμός του σε κόμμα - πρόταση μιας νέα ευρωπαϊκής ματιάς που δεν αποκλείεται να δούμε και στις εθνικές εκλογές, εφόσον η έως τότε δυναμική το επιτρέψει. 

Στο ερώτημα της «Εφ.Συν.», αν το Diem25 θα λάβει μέρος στις εθνικές εκλογές, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε:

 

 
Το Βατερλό της Σοσιαλδημοκρατίας

Τι ακριβώς συνέβη από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Ενας από τους βασικούς πρωταγωνιστές, ο Γιάνης Βαρουφάκης, δίνει τη δική του εκδοχή για τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, αλλά και για τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές.

  

 
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Eννοείται ότι τα μέτρα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης δεν ισχύουν στη Γερμανία. Και όμως το αυτονόητο ετέθη στην κρίση της γερμανικής δικαιοσύνης. Και αυτή απεφάνθη υπέρ των εργαζομένων.

Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται στην περίπτωση των 18 δασκάλων του ελληνικού δημοτικού σχολείου της Νυρεμβέργης που προσέφυγαν στη γερμανική δικαιοσύνη και τώρα δικαιώθηκαν. Στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που «απαίτησαν από την ελληνική βουλή η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ» η ελληνική κυβέρνηση περιέκοψε και τους μισθούς των δασκάλων της στη Γερμανία. Το Ομοσπονδιακό Εργατικό Δικαστήριο στην Ερφούρτη έκρινε την Τετάρτη ότι οι περικοπές αυτές δεν ήταν νόμιμες.

 
Ο Τραμπ προαναγγέλλει μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 40% στο 25%

Έτοιμος να μειώσει κατά 15% το φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις είναι ο Ντόναλντ Τραμπ όπως επιβεβαίωσε ο Αμερικανός υπουργός, Στήβεν Μνούτσιν, σε σημερινή ομιλία του.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μνούτσιν πρόκειται για «τη μεγαλύτερη μείωση φόρων και τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έχει ποτέ συμβεί στην ιστορία των ΗΠΑ», ο οποίος, προσέθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να «ψηφιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα», αν και δεν δεσμεύθηκε για τον ακριβή χρόνο που μπορεί να συμβεί αυτό.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία του Συλλόγου μεταφέρονται σε νέα διεύθυνση, στην Ορφανίδου 1 στον 8ο όροφο. Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν δυσκολίες στη λειτουργία μας, οπότε ζητούμε την κατανόηση σας έως την πλήρη τακτοποίηση μας στο νέο χώρο. 

 

Με εκτίμηση, 

Γραμματεία ΣΟΛΝΘ

2310513875

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 490