Επικαιρότητα
Ο Σόιμπλε λέει «nein» σε όλους και σε όλα - Αποφασίζει και διατάσσει

«Nein» («όχι») σε όλες τις συμβιβαστικές προτάσεις για λύση στο θέμα του χρέους, που έχουν καταθέσει ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, λέει ο Β. Σόιμπλε, που θεωρεί ότι αποφασίζει και διατάσσει για ό,τι θα γίνεται στην ευρωζώνη και θέλει την Ελλάδα σε ομηρία έως το 2060.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη χώρα του τον Σεπτέμβριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει υιοθετήσει απολύτως σκληρή γραμμή και αρνείται κάθε υποχώρηση που θα μπορούσε να δώσει μια διέξοδο στο θέμα του χρέους. 

 
Τα συνολικά χρέη προς το ιταλικό δημόσιο (πολιτών και επιχειρήσεων) στην Ιταλία αγγίζουν τα 817 δισεκατομμύρια ευρώ

Σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών, για ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα μπορεί να προχωρεί η ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας.

Η κύρια διαφορά με το παρελθόν είναι ότι για την κατάσχεση σε περίπτωση οφειλών προς το δημόσιο δεν θα είναι αναγκαία, πλέον, δικαστική άδεια.

Σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Απριλίου, 21 εκατομμύρια Ιταλοί είναι οφειλέτες του δημοσίου, αλλά το 73% δεν χρωστάει πάνω από πέντε χιλιάδες ευρώ.

 
Παράταση έως τις 15/6/2017 της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης

ερευνητικών έργων «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

 

Ανακοινώθηκε η 2η Τροποποίηση και Παράταση έως τις 15/6/2017 και ώρα 16:00 της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

Επιτρέπεται η ακύρωση (και η αναίρεση της οριστικοποίησης) της αίτησης χρηματοδότησης έως και τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00.

 
Η νέα ιστοσελίδα notifybusiness για το καθεστώς γνωστοποίησης λειτουργίας οικονομικής δραστηριότητας

Από αύριο (6.6.2017) η έναρξη λειτουργίας της

www.notifybusiness.gov.gr/assets

Από την 06/06/2017, οι γνωστοποιήσεις για τις δραστηριότητες που αναφέρονται παρακάτω, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr.

Ως θεώρηση της υπογραφής νοείται η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση των χρηστών μέσω των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (taxisNet).

 
Γερμανία,Γαλλία,Μ.Βρετανία,ΗΠΑ, Ισπανία, Αυστραλία

είναι οι μεγάλες χώρες που εκτρέφουν φορολογογικούς παράδεισους

Γερμανία,Γαλλία,Μ.Βρετανία,ΗΠΑ, Ισπανία, Αυστραλία είναι οι μεγάλες χώρες που εκτρέφουν φορολογογικούς παράδεισους για να κάνουν «παστρικές» δουλειές. στον κατάλογο που εξέδωσε το Υπουργείο οικονομικών για μη συνεργάσιμες φορολικά χώρες. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ΛιχνεστάΙν που συνδέεται με τη Γερμανία,το Μονακό με τη Γαλλία, αντίστοιχα,η Ανδόρα με την Ισπανία,οι Μπαρμπάμντος και νήσοι Κούκ με τη Μ. Βρετανία, η Ναούρου με την Αυστραλία και φυσικά οι Παρθένοι Νήσοι και οι Νήσοι Μάρσαλ με τις ΗΠΑ. Οι τελευταίες διαθέτουν και ειδικό φορολογικό παράδεισο μέσα στον κεντρικό τους κορμό, αυτόν της Πολιτείας Ντελαγουέρ, αλλά το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών είναι φυσικό να μην τολμά να τον αγγίξει.

Κάτι ανάλογο ισχύει για το Λουξεμβούργο, μικρό αδερφάκι της Γερμανίας, τους νήσους Κεϋμάν της Μ. Βρετανίας αλλά και χώρες όπως η Ιρλανδία, το Βέλγιο και φυσικά η Ελβετία.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 497