Επικαιρότητα
Αποκοίμισαν οι ξένοι την πλουτοκρατία του τόπου και τώρα πάνε να τους φάνε τις περιουσίες τους

Οι μεγάλες όμως περιουσίες έχουν γίνει και από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Άρα κάποιο κομμάτι τους ανήκει στο λαό και δεν θα πρέπει να αφήσουμε τους ξένους να μας το φάνε…

 
Η Γερμανία μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου της Ευρώπης

Ήταν η ανικανότητα των εθνικών κυβερνήσεων να συνεργαστούν στις Βρυξέλλες, η οποία καταρχάς επέτρεψε την ανάδυση των δεξιών λαϊκιστών, δήλωσε ο Γιούργκεν Χάμπερμας -ο μεγαλύτερος ίσως εν ζωή Γερμανός και Ευρωπαίος φιλόσοφος- σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Αμβούργου "Die Zeit" με αφορμή τις αυριανές γαλλικές εκλογές.

«Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η - υπό την καθοδήγηση της γερμανικής κυβέρνησης- επιβληθείσα πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης, η οποία δεν επέλυσε τη συνεχιζόμενη ακόμα οικονομική κρίση, αλλά επιτάχυνε τη διεύρυνση τουχάσματος των εθνικών οικoνομιών μεταξύ Βορρά και Νότουκαι διέσπασε βαθιά την Ευρώπη», τόνισε ο Χάμπερμας.

 
Διχασμένο το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Για περισσότερο από ένα χρόνο οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ λένε δημόσια ότι το Ταμείο δεν μπορεί να συμμετάσχει σε ένα πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα εάν οι Ευρωπαίοι δεν συμφωνήσουν να ελαφρύνουν το βαρύ φορτίο της Ελλάδας από το χρέος, γράφουν οι «New York Times».

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, που έχει αποδεχτεί τα αιτήματα του Ταμείου να μειώσει τις δαπάνες και να αυξήσει τα έσοδα, θα πρέπει να πληρώσει 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, πράγμα δύσκολο αν ΔΝΤ και Ευρώπη δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

 
ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από τα μονομελή πρωτοδικεία με διαδικασία εξπρές θα επικυρώνονται συμφωνίες αναδιάρθρωσης οφειλών, οι οποίες δεν θα έχουν «προβλήματα». Τι θα γίνεται με τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους.

«Μισό βήμα», για την αποφυγή του κινδύνου «μποτιλιαρίσματος» των πολυμελών πρωτοδικείων από υποθέσεις επικύρωσης συμφωνιών αναδιάρθρωσης οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, προτίθεται να πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 
Επιστροφή στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2015 ο πιο σκληροπυρηνικός ακόλουθος του κ. Σόιμπλε στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Π. Κάζιμιρ, είχε δικαιολογήσει τη βάναυση αντιμετώπιση της ελληνικής προσπάθειας απεγκλωβισμού της χώρας από τον μνημονιακό παραλογισμό ως εξής:

Επρεπε να είμαστε σκληροί απέναντι στην Αθήνα
λόγω της Ελληνικής Ανοιξης

Χωρίς περιστολές δήλωνε ότι η θέληση ενός λαού να αποδράσει από τη χρεοδουλοπαροικία έπρεπε να πνιγεί. Η Ελληνική Ανοιξη έπρεπε να κατασταλεί, όπως είχε κατασταλεί η Ανοιξη της Πράγας.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 490