Επικαιρότητα
Οι λεηλασίες που βαπτίστηκαν... σουβενίρ από τους Γερμανούς

Με τον τίτλο «Σφαγές και μερικά όμορφα σουβενίρ» η Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύσει ένα σκληρό άρθρο κατά των καταστροφών και λεηλασιών που πραγματοποίησαν Γερμανοί αρχαιολόγοι στην Ελλάδα κατά την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής.

Η γερμανική εφημερίδα, στο πολιτιστικό της ένθετο, τηρεί κριτική στάση, καθώς εκπρόσωποι του αρχαιολογικού τομέα προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια να ωραιοποιήσουν τα όσα συνέβησαν την περίοδο της Κατοχής.

 

 
1,4 δισ. το μέρισμα του 2017

Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως έκανε γνωστό, από αυτό το ποσό, 720 εκατ. θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης σε 3,4 εκατ. πολίτες με προτεραιότητα στους άνεργους.

Τα κριτήρια που θα τεθούν είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως το μέρισμα θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προκειμένου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου να έχει πραγματοποιηθεί η καταβολή στους δικαιούχους.

Επίσης, 315 εκατ. από το σύνολο του μερίσματος θα διατεθούν για την επιστροφή της παρακράτησης των εισφορών υγείας σε συνταξιούχους, την ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε παράνομη αυτήν την παρακράτηση και έκανε λόγο για αποκατάσταση της αδικίας. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ενδεικτικά:

 

 
«Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τα ελληνικά paradise papers»

Tην ανάγκη να δοθούν απαντήσεις για την προέλευση των χρημάτων των Ελλήνων που εμπλέκονται στην υπόθεση των paradise papers, αν, δηλαδή, «προκύπτουν από έκνομες ενέργειες στις γκρίζες ζώνες της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Διονύσης Χιόνης.

 
Μαζικά μεταναστεύουν σε Κύπρο και Βουλγαρία οι ελληνικές εταιρείες

Μια νέα πραγματικότητα αναδύεται μέσα στη κρίση. Μαζική είναι η φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία και την Κύπρο, οι οποίες, σε αντίθεση με την Ελλάδα, καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια να προσελκύουν επενδύσεις αντί να τις διώχνουν αυτό είναι λοιπόν το στοιχείο που διαφοροποιεί αρχικά τη χώρα μας από τις ανταγωνίστριες χώρες.

Όταν το 2009 είχαμε τα πρώτα εμφανή σημάδια της κρίσης η εικόνα του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ ήταν όπως δείχνει ο πίνακας  τα δε Ελλείμματα ως προς το ποσοστό επί του ΑΕΠ

 

 
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Έχουν τόσα πολλά λεφτά που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν και γίνονται φιλάνθρωποι κάνοντας  μεγάλες δωρεές για να χρηματοδοτήσουν ανθρωπιστικές δράσεις, επιστημονική έρευνα, τα πεινασμένα παιδάκια της Αφρικής και των χωρών που πλήττονται από την ρύπανση του πλανήτη… αλλά και για να γλυτώσουν εφορία.

Βέβαια, η φορολόγηση, ειδικά για τους πλούσιους είναι γεμάτη παράθυρα και μπαλκονόπορτες, ενώ για τους υπόλοιπους είναι αυστηρή. Δεν είναι τυχαίο που ο πολυδισεκατομμυριούχος  Γουώρεν  Μπάφετ ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να φορολογήσει τους πλούσιους, όταν ανακάλυψε ότι πλήρωνε λιγότερους φόρους από τη γραμματέα του. Σε αυτή την θέση συμπαρατάχθηκε και ο Μπιλ Γκέιτς….

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 12 από 519