Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΛΝΘ 29/10/2020

ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΘΕΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Κύριοι Υπουργοί

Κύριε Διοικητά

Η Θεσσαλονίκη έχει περάσει , από την Παρασκευή 23/10/2020 , στο επίπεδο 3 της αυξημένης επιτήρησης του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό covid-19. H μεταπήδηση από το επίπεδο 2 της απλής επιτήρησης στο οποίο βρισκόταν πριν συνεπάγεται πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα των συναδέλφων που διαμένουν ή εργάζονται στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.
Ο επαγγελματικός κλάδος μας στην πράξη είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μια πληθώρα κρατικών υπηρεσιών και στις επιχειρήσεις , αλλά και σε πολίτες που δεν έχουν ούτε την απαραίτητη υποδομή , ούτε την αναγκαία γνώση για την επικοινωνία τους με τις δημόσιες υπηρεσίες .
Σας είχαμε καλέσει ήδη από τις 12/03/2020 να λάβετε έγκαιρα αποφάσεις και να δώσετε λύσεις σε ζητήματα προθεσμιών πάσης φύσεως δηλώσεων και αιτήσεων , οι οποίες υποβάλλονται δια μέσου των γραφείων μας.
Από τότε η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά και το ένα αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων , διαδέχεται το άλλο .Μόνο χθες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα έφτασαν στα 1.547 , εκ των οποίων τα 384 εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη . Πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο αρκετοί από αυτούς να είναι συνάδελφοι , ενώ αυξημένη παραμένει και η πιθανότητα συνάδελφοι να είναι μέσα στα μελλοντικά κρούσματα .
Το ερώτημα που προκύπτει , σε σχέση με τους επαγγελματίες συναδέλφους, είναι το εξής : ποια πρόβλεψη υπάρχει , ποιο σχέδιο υφίσταται , για την περίπτωση που κάποιος από εμάς ασθενήσει ? Τι γίνεται με τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και αιτήσεων που υποβάλουμε για λογαριασμό των πελατών μας ? Τι γίνεται με την διεκπεραίωση των λοιπών υποχρεώσεων που έχουμε έναντι των πελατών μας και των δημοσίων υπηρεσιών ?
Η απάντηση είναι πως έως σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη , παρά μόνο η βεβαιότητα ότι τα πρόστιμα και οι πάσης φύσεως προσαυξήσεις θα τρέχουν υπό το αδιάφορο βλέμμα της αρμόδιας πολιτείας.
Σας καλούμε λοιπόν να πάρετε και να ανακοινώσετε άμεσα αποφάσεις με τις οποίες θα παρέχονται σαφείς οδηγίες για ην αντιμετώπιση των θεμάτων που θίγουμε , στην περίπτωση που συνάδελφος ασθενήσει και αναγκασθεί να απέχει από την εργασία του.

Με εκτίμηση,


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                                Η Γενική Γραμματέας
ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                                                                             ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ